AK Parti Çanakkale 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Çanakkale 5. Olağan İl Kongresi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

ÇANAKKALE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Millet adına, milletle beraber yürürken bizimle beraber kuzu postuna bürünmüş bazı çakallar da son dönemde türedi. Evet bunlar kuzu postuna bürünmüşler. Millet, milletin değerleri, milletin hayalleri, umutları dediler. Biz de onlarla milletin değerleri, hayalleri, umutları adına yürüdük. Kendimiz gibi samimi gördük" dedi.

Müezzinoğlu, bir otelde düzenlenen AK Parti Çanakkale 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, milli iradenin ümüğünü sıkmaya çalışanların, buna alışanların, kendi dönemlerinde de bunu yapmaya çalıştığını söyledi.

Gezi olaylarının, AK Parti iktidarının ümüğünü sıktığı fırsatçıların, milletin kanını emen sülüklerin, ümüğünün kesildiği için yapıldığını belirten Müezzinoğlu, "Millet adına, milletle beraber yürürken bizimle beraber kuzu postuna bürünmüş bazı çakallar da son dönemde türedi. Evet bunlar kuzu postuna bürünmüşler. Millet, milletin değerleri, milletin hayalleri, umutları dediler. Biz de onlarla milletin değerleri, hayalleri, umutları adına yürüdük. Kendimiz gibi samimi gördük. Ama bir baktık ki milli iradeye, kuzu postunda tuzak kuran çakallarla karşılaştık" diye konuştu. 

Müezzinoğlu, bunlara meydanı boş bırakmayacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Milli iradenin hak ve hukukunu bunlara dokundurtmayacağız. Onlar da millete yaptıkları yanlışın hesabını verecek, bedelini de ödeyecekler. Çünkü 100 yıldır bu milletin kaderiyle, hayalleriyle, değerleriyle çok oynayanlar oldu. Ama millete verdiğimiz bir söz var. 'Türkiye'de artık, millet adına hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen bir misyonun mensuplarıyız. Allah bize ömür verdiği sürece, millete yapılan hiçbir yanlışlığın yanında olmayacağız. Millete yanlış yapmak isteyenlerin hepsine de hesabını sormak, bedelini ödetmek hukuk içinde sormak ve sordurtmak bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Bunu milletle hep beraber yapacağız. Çünkü kader milletin kaderidir. Çünkü bizim sözümüz millete olan sözdür."

- "Siyaset anlayışımız millet içindir, milletin geleceği içindir"

Çok önemli başarılara imza attıklarını aktaran Müezzinoğlu, şu anda 216 hastaneyi kamu olarak kendilerinin yaptıklarını, kamu özel iş birliğiyle ise 26 bin yatak kapasiteli hastanelerin inşaatına başlandığını vurguladı.

"Toplamda 56-58 bin. Şimdi seneye bu vakte kadar 12 bin yatak kapasiteli hastanelerin ihalelerini biz yapacağız kamu olarak" diyen Müezzinoğlu, diğer taraftan da 24 bin yatak kapasiteli kamu özel iş birliğiyle şehir hastanelerini yine Türkiye'nin yapacağını aktardı.

Müezzinoğlu, en geç 2018'e gelindiğinde 95 bin yatak kapasitesi, fiziki mekanlarını sıfırdan, en yeni teknolojiyle, tıbbi donanımla da en ileri teknolojiyle yapan, dünyanın tek ülkesinin Türkiye olacağını bildirdi. 

Kendilerine çok farklı boyutlarda tezgahlar, tuzaklar kurulduğunu ancak milletine güvenen, kendisine inanan, üstlendiği misyonda samimiyetle dimdik durarak, parti kadrolarının asla millete en ufak bir yanlışın yapılmasına müsaade etmediğini ve etmeyeceğini de dile getiren Müezzinoğlu, "Bizim siyaset anlayışımız millet içindir, milletin geleceği içindir, milletin kaderi içindir, milletin değerleri, milletin hayalleri içindir" dedi.

- "Partimizle dalga geçtiler"

Bakan Müezzinoğlu, partilerinin kurulduğu günden buyana kendilerine dünyalar kadar tuzak kurulduğunu, senaryolar yazıldığını anlattı.

Partiyi kurdukları gün, ertesi gün "ampul partisi" dendiğini ifade eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Partimizle dalga geçtiler, bugün hatta utanmadan, sıkılmadan, özgürlükten bahsedenler o gün şunun arkasında durdular, bu partinin kurucuları arasında başörtülüler var. Bu parti 'kapatılmalı' diyerek, alkış tuttular, destek oldular. Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ömür boyu siyaset yasağı' var diyerek, 'parti üyesi ve kurucusu olamaz' dediler. 14 yıl önce, o gün ses çıkarmayanlar, o tuzakların yanında olanlar, milli iradenin ve milletin yanında olmayanlar, hala ve bundan sonra da kalıcı olarak asla milletin gönlünde olamayacaklar. O zor koşullarda, millet kendi gönlüne, Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti kadrolarını yerleştirdi. Ve o gün bugün AK Parti'ye bu millet hep sahip çıktı. Hiç yanlış yapmadı. O zor senaryolardan, o zor yolculuklardan, milletle beraber, kolay bir şekilde çıktık. 'Milletvekili adayı olamazsın' dediler, milletvekili listesinden çıkardılar ama ses çıkarmadılar. Bugün demokrasiden, hukuktan, insan haklarından bahsedenler, o gün milli iradeye yapılanlara alkış tuttular, destek verdiler. Bugün yine çaresizlik içinde, yeniden yeni senaryoların peşinden koşuyorlar. Ama onlara prim vermeyen AK Parti iradesi, dünyanın bile hayretle izlediği ve zaman zaman da 'imkansızı başardınız' dediği cümleler, bu ülke ve bu millete nasip oldu."

- "AK Parti sadece Türkiye'nin en büyük partisi değil, kurumsallaşmış tek partisidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ise bugünkü CHP'nin, hele hele Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin Atatürk'ün CHP'si olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"İstiklal Harbi sonrasında kurulan Cumhuriyet Halk Fırkası'nın devamı mahiyetinde değil. Tarihen arada bir 10 yıllık kopukluk var. O parti sadece tarihteki CHP'nin mirasını suistimal eden, kullanmaya çalışan, istismar eden bir parti. MHP diye bir parti yok. Sadece sayın Devlet Bahçeli var. Başka kimse yok. Partide bütün kararlar, bütün ilkeler onun tarafından konuluyor. HDP ise Türkiye'de uzaktan kumandalı bir parti. Bir dönüyor şu yakından bir yüzünü bakıyor, öbür taraftan ses gelince oradan bakıyor. Bir pinpon topu gibi ikisi arasında olmayan, hareket eden, neye göre karar vereceğini henüz kestirememiş bir siyasi hareket. AK Parti sadece Türkiye'nin en büyük partisi değil, Türkiye'nin tek kurumsallaşmış siyasi hareketi olarak, tek partisidir." 

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır da 17 Aralık olaylarından sonra 7-24, her gün televizyonlarda hakaretler ve küfürler edildiğini, konuşulduğunu aktarıp, şunları söyledi:

"Bu halk, güdülecek bir halk değil. Halk gerçeği biliyor. Kimin ne yaptığını biliyor. Sivil darbe, paralel darbe dediğimiz ve maalesef aramıza bir nifak tohumu sokmak isteyen bu insanların devlet içindeki örgütlenmelerini biliyorlar. Buna asla ve asla müsaade etmeyecekler. Partimizin doğal lideri Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman sahip çıktılar, daha çok sahip çıkacaklar. Ondan sonra da AK Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan olan sayın Ahmet Davutoğlu ve ekibine sahip çıktılar, tekrar sahip çıkacaklar."

Kongreye, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı