AK Parti Bursa'da seçim startını verdi

AK Parti Bursa'da seçim startını verdi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:- "Kaçak güreşen, herhangi bir riski almayan, 'Ben yapmam sen yap' diyen, 'Ben bu oyunda yokum' diyen, anayasal sorumluluklardan bile kaçan bir siyaset anlayışının bu ülkeye, bu millete herhangi bir hizmetinin olabileceğine zaten

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kaçak güreşen, herhangi bir riski almayan, 'Ben yapmam sen yap' diyen, 'Ben bu oyunda yokum' diyen, anayasal sorumluluklardan bile kaçan bir siyaset anlayışının bu ülkeye, bu millete herhangi bir hizmetinin olabileceğine zaten milletimiz de inanmıyor" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile partisinin İl Başkanlığınca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen sandık koordinatörleri toplantısına katıldı.

Basına kapalı yapılan toplantının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, bugün AK Parti Bursa İl Başkanlığı ve Seçim Koordinasyon Merkezi olarak seçim startını verdiklerini, milletvekili adayları ve Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile "Ya Allah ya bismillah" dediklerini aktardı.

Tüm partililerle 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren, seçim gününe kadar sabah saat 07.00'den başlayıp 23.00'e kadar sürecek yoğun bir çalışma yürüteceklerini, seçmenle bire bir iletişim kurarak AK Parti'nin ülkeye hizmet vizyonunu, 13-14 yıldır yaptıklarını anlatacaklarını belirten Müezzinoğlu, eski genel başkanları, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tabiriyle "birebir markaj" sistemiyle 1 Kasım akşamı AK Parti adına çok farklı sonuçlar elde etmeyi hedeflediklerini anlattı. 

Müezzinoğlu, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana siyasetteki temel hedefin, "milleti kucaklayabilmek, milletin gönlünde yer edinebilmek" olduğunu ifade ederek, parti olarak bunu 2002'den bu yana çok güçlü bir şekilde başardıklarını, 10 seçime girdiklerini, 9 tanesinde açık ara farkla birincilik elde ettiklerini, güçlü iktidarlar kurduklarını, 7 Haziran seçimlerinde de açık ara farkla birinci olmalarına karşın tek başına iktidarı elde edemediklerini, şimdi bunu telafi edebilecek bir sürece girdiklerini vurguladı.

Milletin de AK Parti iktidarı olmadığında hangi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını ve diğer siyasilerin ülkenin sorumluluklarındaki "kaçak güreşini" son 3-4 aydır net şekilde gördüğünü ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu: 

"Kaçak güreşen, herhangi bir riski almayan, 'Ben yapmam sen yap' diyen, 'Ben bu oyunda yokum' diyen, anayasal sorumluluklardan bile kaçan bir siyaset anlayışının bu ülkeye, bu millete herhangi bir hizmetinin olabileceğine zaten milletimiz de inanmıyor. O nedenle yeniden AK Parti'nin milletle olan duygu, gönül bağını güçlendirecek yol haritalarını belirledik. İnşallah bugün burada hep birlikte 'Haydi Bismillah' diyerek bin 200'ü aşkın teşkilat mensubumuzla, sandık koordinatörümüzle sorumluluklarımızı üstlendik ve araziye çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."    

- "Sandık millet iradesinin adresidir"

 Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da Bursa'dan seçim çalışmaları için startı verdiklerini belirterek, 1 Kasım seçimlerinin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi. 

Teşkilatla beraber, partinin tüm hücreleriyle 1 Kasım seçimleri için hazırlık yapacaklarını, milletle buluşacaklarını anlatan Ala, seçimler için tüm sosyal medya ve kitle iletişim araçlarını kullanacaklarını, birebir görüşmeler yaparak AK Parti'nin milletle olan ilişkisini daha da sıkılaştıracaklarını belirtti. 

Ala, Türkiye'nin en kıymetli değerinin "demokrasi", demokrasinin de vazgeçilemezinin "sandık" olduğunu vurgulayarak, "Çünkü sandık millet iradesinin adresidir. Millet iradesini orada ortaya koyacak ve kendisini kimin yöneteceğine iradesini emanet edecektir. Hiçbir zaman o emaneti yere düşürmeyeceğimizi milletimizle tekrardan paylaşacağız. Aldığımız emaneti milletimizin lehine, milletimizin kalkınması için problemlerimizin çözümü için kullanacağımızı yeniden taahhüt edeceğiz" diye konuştu. 

Bazı partilerin problemlerden, AK Parti'nin ise çözümlerden beslendiğini ifade eden Ala, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz çözüm ürettikçe, reform yaptıkça büyüyoruz. Daha Türkiye'nin alacağı çok mesafe var. Bu mesafeyi bilen, bunun gerektirdiği reformları yapabilecek istidada ve iradeye sahip olan da AK Parti'dir. Bu Türkiye'nin bir kazanımıdır. Bursa bunun en iyi adresidir, merkezidir. Ne zaman Türkiye'de istikrar olmuşsa, ne zaman Türkiye'de siyasi iklim iyileşmişse, tereddütten arınmışsa o zaman en başta Bursa ihracatıyla, tarımıyla, hizmetler sektörüyle daha çok gelişmiştir. Türkiye'nin çok Bursa'lara ihtiyacı var. Bursa'nın da çok daha fazla gelişmeye ihtiyacı var. Bunları sağlayacak olan da bizim sandığımızdır, siyasi istikrarımızdır, siyasal iklimimizdir. Adeta bizim petrol kuyularımız sandıklarımızdır. Bizim siyasal istikrarımız, kalkınmamızın olmazsa olmazıdır. Bunu tekraren paylaşacağız, arz edeceğiz milletimize. Biliyoruz ki onların da teveccühü olacaktır. Biz de o teveccühün gereğini yerine getirip inşallah önümüzdeki 4 yılı Türkiye'nin tekrar reform ve kalkınma yıllarını milletimize hediye edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı