AK Parti Bingöl İl Başkanlığı Danışma Toplantısı

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı Danışma Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:- "(Başkanlık sistemi) Bizim öngördüğümüz sistem kuvvetler ayrılığını, denge denetim mekanizmalarını ön gören demokratik bir başkanlık sistemidir"

BİNGÖL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başkanlık sistemine ilişkin, "Bizim öngördüğümüz sistem kuvvetler ayrılığını, denge denetim mekanizmalarını ön gören demokratik bir başkanlık sistemidir." dedi.

Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nda, Türkiye'de AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de iktidara gelmesiyle sessiz bir devrim yaşandığını belirtti.

"O günkü Meclisi tasfiye etti halkımız. Meclis'te hangi parti vardı ise barajın altında kaldı. Ben buna doğrusu sessiz bir devrim diyorum. 3 Kasım'da adeta sessiz bir devrim yaşandı. O günkü Meclisi halk tamamen tasfiye etti, gönderdi. Yerine AK Parti ve CHP de belli bir oy aldı, iki partiden oluşan yeni bir meclisi seçti." diyen Yılmaz, ondan sonra Türkiye'deki değişim ve dönüşüm sürecinin başladığını ifade etti.

Demokrasiden adımlar atıldığını, inanç hürriyetinden, ana dilde eğitime, birçok alanda gelişmeler sağlandığını kaydeden Yılmaz, hepsinin başlangıcının 3 Kasım olduğunu anlattı.

Yılmaz, geçen zaman içinde gerçekleşen 5 genel, 3 yerel, 2 referandum ve 1 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin birinci çıktığını vurgulayarak, "AK Parti millete hizmet etti, milletin duasını aldı. Millet de AK Parti'ye artan oranda güç verdi, destek oldu ve Cumhuriyet tarihinde bir rekora imza attı AK Parti. 14 yıldır kesintisiz bir şekilde tek başına iktidar." dedi.

- Başkanlık sistemi

Başkanlık sistemi konusundaki tartışmaların halk tarafından çözüleceğine işaret eden Yılmaz, Türkiye'de nasıl bir yönetim sistemi olsun tartışmalarının başta Özal olmak üzere, birçok lider tarafından dile getirildiğini anımsattı.

AK Parti'nin de bu konuyu çeşitli vesilelerle gündeme getirdiğini aktaran Cevdet Yılmaz, "Seçim beyannamelerimizde, hükümet programlarımızda yazdık. Yalnız bunu çözmeye tek başına AK Parti'nin gücü yetmiyor. Malum meclisin bir aritmetiği, bir sayımız var. O sayımız tek başına bir anayasa değişikliğine yetmiyor. Mutlaka başka partilerin desteği gerekiyor. Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir açılımı oldu. Sayın Bahçeli dedi ki 'bu konuları artık bir şekilde sonuçlandıralım'. Bu konuyla ilgili çalışmalar başlamış durumda. Önümüzdeki dönemde inşallah meclisimizde belli bir uzlaşmayla bir model gelecektir. Meclisimiz inşallah 330'un üzerinde bir oyla halkımıza getirecektir." diye konuştu.

Başkanlık sistemiyle ilgili halkın zihninde çok bilgi kirliliği oluşturulduğunu vurgulayan Yılmaz, bunun özellikle sosyal medya üzerinde yapıldığını bildirdi.

Yılmaz, başkanlık modeli hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bizim öngördüğümüz sistem, kuvvetler ayrılığını, denetim mekanizmalarını öngören demokratik bir başkanlık sistemidir. Modelin detayları ortaya çıktığında hep birlikte göreceğiz. Önyargılar da kırılmış olacak. Biz Meclisimizi hiçbir şekilde ihmal etmeyiz. Başkanlık bir tarafta yönetimde istikrarı sağlayacak diğer taraftan daha güçlü bir Meclis ile ama kendi asli işlevine yoğunlaşmış bir Meclis ile yasamada ve halk adına idarenin denetiminde de çok daha güçlü bir sistem olacak. Diğer taraftan bağımsız yargıyla bu sistem Türkiye'nin önünü açacak. Ne gelecek başkanlıkla? Daha hızlı büyüyeceğiz. Türkiye 2023 ve ötesine giden iddialı hedefleri olan bir ülke. İstikrarlı ve etkili bir yönetimimiz olsun ki daha hızlı büyüyelim."

Bingöl'de yapılan yatırımlara da değinen Yılmaz, ihalesi yapılan ve Bingöl'ün iki yakasını birbirine bağlayan Çabakçur Köprüsü'nün 2017 yılında tamamlanarak, hizmete açılacağını belirtti.

Toplantıya, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ve partililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :