AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi

AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik:

BİLECİK (AA) - AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, "Bizim muhalefetimiz, 'acaba AK Parti'nin ayağı tökezler de buradan bize bir yol çıkar mı' hesabı yapıyor. Bunlar kendi saadetini başkasının felaketinde gören insanlar" dedi.

Çelik, partisinin Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen merkez ilçe kongresinde AK Parti'nin 9 kez sandıkta galip geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylarını yüzde 52 oyla Çankaya Köşkü'ne taşıdıklarını anımsatan Çelik, şöyle konuştu:

"Halk, bizim kara kaş, kara gözümüze aşık olduğu için oy vermedi. Milletin değerleriyle değerlenebilirseniz, değerleriyle alay-mücadele eden değil, o değerleri paylaşan ve yaşayan insanlar olursanız, ihtiyaçlarını, memleketin kaynaklarını iyi kullanarak karşılayabilirseniz, bu insanlar sizi başlarına taç eder. Nitekim bunların örneklerini gördük. Yola çıktığımız günden beri önümüze birçok engel koydular ama dirayetle, samimiyetle, sadakatle, birbirimize sarılarak bütün engelleri birlikte aştık. O zamanki davaların yüzde 99'u kurgu davaları. Biz tecelliye inanırız. Kullar hesap yapar, kulların hesabı vardır ama en büyük hesabın sahibi Allah'tır ve Allah'ın da bir hesabı vardır.

Hiçbir kulun hesabı bu hesabın üzerine çıkmaz. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Biz yeter ki samimi ve dürüst olalım, yeter ki birbirimize sarılalım ve kenetlenelim. Allah'ın izniyle biz birbirimize karşı samimi olduktan sonra hepimizin sahibi Allah'tır ve biz halka ve hakka dayandığımız sürece Allah'ın izniyle sırtımız yere gelmeyecek." 

"Kim beytülmala, tüyü bitmemiş yetimin hakkına ve fakir fukaranın ekmeğine el uzatırsa o eli kırmak namus borcumuzdur" diyen Çelik, "İnsanın olduğu yerde sıkıntılar ve yanlışlar var. Önemli olan 'bunlara birileri göz yumuyor mu, yummuyor mu', mesele budur. İnsanlar kendileri nasılsa karşısındakini de öyle görüyor. Ağzınızla kuş tutsanız, ne yaparsanız yapın, birileri sizi eleştirir. 'Yüzde 100 insanların oyunu alacağız' diye iddiamız yok ama hamdolsun, bu memlekette sokaktaki her iki vatandaştan birisi bize tercihini kullanıyor ve 12 yıldan beri tek başımıza halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

- "Bizans oyunları bizde olmaz"

Türkiye'nin etrafındaki 9 ülkenin idare edilemeyecek durumda olduğuna dikkati çeken Çelik, ülkedeki siyası istikrar ve nimetin farkında olunması gerektiğini söyledi.

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i eleştiren Çelik, şu düşünceleri paylaştı:

"Moğol istilası, Türkiye'ye onun kadar zarar vermemiştir. O seçildiği zaman da milletvekilliydim, asla kendisine oy vermedim fakat maalesef çok kötü cumhurbaşkanlığı yaptı. Kendisini sevmesek de devlet terbiyemiz gereği saygıda kusur etmiyorduk fakat Cumhurbaşkanımız bize muhalefet partisi gibi davranıyordu. Süresi bitti, "oh dediler", yine kavga başlayacak... Hiç dedikleri gibi olmadı. Yine içimizde istişareler yaptık ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2007 yılında grup toplantısında "Cumhurbaşkanı adayımız Abdullah Gül kardeşim" dedi. Bir kez daha hevesleri kursaklarında kaldı. CHP'nin durumunu biliyorsunuz, evlere şenlik şu anda fakat bizde muhabbet, sevgi ve gerçek manada kardeşlik var. Bizde nerede görev varsa orada görev yapacağız. 

Bizim muhalefetimiz, 'acaba AK Parti'nin ayağı tökezler de buradan bize bir yol çıkar mı' hesabı yapıyor. Bunlar kendi saadetini başkasının felaketinde gören insanlar. Bunların muhalefet zihniyeti "Şu komşunun evi yansa da ben de omlet pişirsem" zihniyeti. Birbiri üzerinde hakkı olanlar, sevenler birbirine sitem ederler ama ayak oyunları, Bizans oyunları bizde olmaz. Birbirimizi sevip sayarsak, başarımızı sürdürebiliriz."

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık'ın konuşmasının ardından gerçekleştirilen seçimlerde, Karabıyık, 211 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı