AK Parti Bilecik 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Bilecik 6. Olağan İl Kongresi

Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Ülkeler tek tek iflas bayrağını çekerken Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11'den fazla büyüdü. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye dünyada üçüncü çeyrek itibariyle en yüksek

BİLECİK (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkeler tek tek iflas bayrağını çekerken Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11'den fazla büyüdü. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye dünyada üçüncü çeyrek itibariyle en yüksek büyümeyi sağlayan ülke oldu. Türkiye'ye de bu yakışır." dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin İstasyon Spor Salonu'nda düzenlenen Bilecik 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, siyasi hırsları olmadığını, hizmet aşkı, Türkiye sevdaları olduğunu söyledi.

AK Parti olarak 80 milyon vatandaşın kardeşliği için siyasette olduklarını ve bunun için hizmet verdiklerini belirten Yıldırım, tüm çalışmalarını milletin geleceği, birliği, beraberliği için yaptıklarını aktardı.

Türkiye'de herkesin inandığı gibi yaşayacağını ve kendini ifade edeceğini vurgulayan Yıldırım, "Türkiye düşmanlarının heveslerini kursağında bırakmak için birbirimizi daha çok seveceğiz, birbirimize daha çok kenetleneceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti kadrolarının 15 yıldır milletin emanetine sahip çıktığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Uğursuza, arsıza, darbecilere 'dur' dediniz, boyun eğmediniz. 15 Temmuz'da darbeci alçaklara geçit vermediniz, Bilecik'in meydanlarını inlettiniz. Bu ezanları dindirmediniz, bu ay yıldızlı bayrağı indirtmediniz. Allah sizden razı olsun. Demokrasimize, devletimize, Cumhurbaşkanımıza, hükümetinize sahip çıktınız. Biz sadece Rabb'imizin huzurunda eğiliriz, başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz. Bu böyle biline. 15 yıldır milletin istikametinde, milletimizle birlikte yürüyoruz. Ülkemize, davamıza her zaman sahip çıktınız, en zor şartlar altında dahi yılmadınız, ümitsizliğe kapılmadınız, umut oldunuz. 80 milyonu kardeş bilerek birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize zarar vermek isteyenlere asla geçit vermediniz. Millete olan sevginizi, bağınızı yapılan hizmetlerle ortaya koydunuz. Sağ olun, var olun."

- "Orası San Francisco değil orası Bozüyük"

Başbakan Yıldırım, "Bozüyük girişindeki üst üste gelen hızlı trenler, bölünmüş yollar, kavşakları biliyorsunuz değil mi? Oradan geçen muhalefetin adamları 'Biz nereye geldik? San Francisco mu burası?' diye söylenmeye başlamışlar. Orası San Francisco değil orası Bozüyük." şeklinde konuştu.

"15 yıl boyunca atılım üzerine atılım yaptık. Türkiye'yi 3 misli büyüttük." diyen Yıldırım, bütçeyi 15 yılda 6 kat büyüttüklerini söyledi.

Yıldırım, 2002'de 120 milyar lira olan Türkiye bütçesinin bu sene 163 milyar liraya yükseldiğine dikkati çekerek "2002'de bütçemiz bugünkü milli eğitim bütçesinden daha azdı. Şimdi sadece milli eğitime ayırdığımız kaynak 134 milyar lira. Nereden nereye... İşte AK Parti farkı bu." dedi.

15 yıl önce sadece 12 ilin ihracat yaptığını şimdiyse ihracat yapmayan ilin kalmadığını belirten Yıldırım, Türkiye'yi dünyaya açtıklarını, kişi başına milli geliri 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkardıklarını ifade etti.

- "Türkiye başarıdan başarıya koşuyor"

Yıldırım, "Ülkeler tek tek iflas bayrağını çekerken Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11'den fazla büyüdü. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye dünyada üçüncü çeyrek itibariyle en yüksek büyümeyi sağlayan ülke oldu. Türkiye'ye de bu yakışır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin hem bölgede hem dünya genelinde güven ve istikrar adası olmaya devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, nerede mazlum, mağdur ülke, millet varsa yanında Türkiye'nin olduğuna dikkati çekti.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bugünü kurtarmanın değil yarını inşa etmenin gayreti içindeyiz. Emin olun yarınımız bugünden daha güzel olacak. Geleceğimiz daha da aydınlık olacak. Bugünümüzün teminatı geleceğimizin ümidi gençler hayallerinizi, hedefinizi büyük tutun. Gelecek sizindir, sevgili gençler. Kadınlarımız siyasette, ekonomide daha çok yer alacak, daha etkin ve güçlü pozisyonlara görevlere gelecek."

Bilecik'e yapılan hizmetlere ve yatırımlara da değinen Yıldırım, Bilecik'e 15 yılda 9 milyar lira yatırım yapıldığını ve destek sağlandığını aktardı.

Yıldırım, Bilecik'te 2002 yılında 13 milyon lira olan ihracatın bu sene itibariyle 100 milyon liraya ulaştığına dikkati çekerek Bilecik'e 500 yeni dersliğin yapıldığını, 2007'de Şeyh Edebali Üniversitesi'ni kurduklarını ve 2 bin 500'ün üzerinde konut yapıp hak sahiplerine teslim ettiklerini bildirdi.

TOKİ'nin Söğüt ilçesinde konut inşasına başlayacağının da müjdesini veren Yıldırım, Bozüyük'te yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yapılacağını kaydetti.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :