"Ak Parti Beyoğlu Yeni Türkiye'ye Yürüyor" Etkinliği

"Ak Parti Beyoğlu Yeni Türkiye'ye Yürüyor" Etkinliği

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:- "Cumhuriyet tarihinde aslında AK Parti'den öncesi ve sonrası vardır. İnşallah, 7 Haziran seçimlerinde bir karar vereceğiz"- "Türkiye'yi beklediği noktalara ulaştırmak için el birliğiyle gayret edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Cumhuriyet tarihini AK Parti'den öncesi ve sonrası olarak tanımlayarak, "İnşallah, 7 Haziran seçimlerinde bir karar vereceğiz" dedi.

AK Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nca Sütlücü Sahil Yolu'nda düzenlenen "AK Parti Beyoğlu Yeni Türkiye'ye Yürüyor" etkinliğine katılan Bozkır, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve partililerle yürüyüş yaptı, bisiklet sürdü.  

Bozkır, etkinlik sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sağlıklı beynin sağlıklı vücutta bulunacağını belirterek, sporun da bunu sağlayacak en önemli unsur olduğunu söyledi. 

Aynı tempoyla 7 Haziran'a kadar Beyoğlu'nun yokuşlarında yürüyeceklerini dile getiren Bozkır, "Türkiye'yi beklediği noktalara ulaştırmak için el birliğiyle gayret edeceğiz" diye konuştu.

Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırının ardından lige bir hafta ara verilmesinin hatırlatılması üzerine Bozkır, bunun çok üzücü bir olay olduğunu belirterek, saldırının sadece Fenerbahçe Kulübü'ne değil, Türk sporuna da yapıldığını ifade etti.

Bozkır, ancak bazen kötü olaylardan iyi sonuçlar da çıkabildiğini vurgulayarak, "Spor camiası bir araya geldi. Tüm kulüpler Fenerbahçe Kulübü'nün arkasında yer aldı. Bence bir tesanüt ortamı ortaya çıktı. İnşallah bu hafta tekrar başlayacak. Böyle olayların tekrar olmamasını temenni ediyoruz. Spor birleştirici olmalı, güzelliklerle dolu olmalı. Ayrım kaynağı olmamalı" değerlendirmesinde bulundu. 

- "Hepsinde Fenerbahçe şampiyon olacak"

"Sayın Bakan ligden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Bozkır, "Futbolda mı, basketbolda mı, voleybolda mı? Hepsinde Fenerbahçe şampiyon olacak" şeklinde yanıt verdi. 

Volkan Bozkır, etkinliğe katılan ve burada bir süre sohbet ettiği Bedensel Engelliler Havalı ve Ateşli Silahlar Atıcılık Türkiye Şampiyonası'nda havalı tabanca bayanlar 10 metre'de birinci olan Ayşegül Pehlivanlar'ın, sporculara özel bedensel engelli akülü araç isteğinin Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan tarafından yerine getirileceğini aktardı. 

- "Cumhuriyet tarihinde aslında AK Parti'den öncesi ve sonrası vardır"

Etkinliğin ardından vatandaşlarla beraber kahvaltı yapan Bozkır, burada yaptığı konuşmada, teşkilatın seçime hazır olduğunu belirterek, "Artık önümüzde sadece 7 Haziran'a giden yolda birlikte hareket etmek var. Ben öncelikle kadınlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Kadınlarımız olmasaydı hiçbir şey olmazdı. Erkeklerden hiçbir şey olmaz. Ne varsa kadınlarda var. Eğer AK Parti seçim kazanıyorsa kadın teşkilatlarındandır. Onlara gerçekten teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, gençlerin gelecekleri olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Gençlerimiz olmadan hiçbir şey olmaz. Geleceğimizi onlar yönlendirecek. Geleceğe onlarla birlikte yürüyeceğiz. Devletlerin hayatında önemli günler vardır. 7 Haziran seçimleri de o günlerden bir tanesi. Cumhuriyet tarihinde aslında AK Parti'den öncesi ve sonrası vardır. İnşallah, 7 Haziran seçimlerinde bir karar vereceğiz. Acaba yeni Türkiye dediğimiz 2 trilyon dolarlık bir milli gelire mi yürüyeceğiz, yoksa çok daha kötü günlerle karşılaştığımız geçmişimizi tekrar mı yaşayacağız? Acaba 500 milyar dolar ihracatımız olan bir Türkiye'ye mi yürüyeceğiz, yoksa 70 cente muhtaç, kasası tam takır bir Türkiye'ye mi bakacağız? Acaba öteki kavramının hakim olduğu, askeri darbelerle yönetilen bir Türkiye'yi mi hatırlayacağız, yoksa Türkiye'de yaşayan herkesin kendisini, etnik kökenine, dini inançlarına, yaşam biçimine bakılmaksızın, Türkiye'nin birinci sınıf vatandaşı hissedeceği, ötekilerin olmadığı bir Türkiye'ye mi yürüyeceğiz? İşte vereceğimiz karar bu."

"Ak Parti Beyoğlu Yeni Türkiye'ye Yürüyor" Etkinliği

"Ak Parti Beyoğlu Yeni Türkiye'ye Yürüyor" Etkinliği

Kaynak:Haber Kaynağı