AK Parti Bayrampaşa 5. Kadın Kolları Olağan Kongresi

AK Parti Bayrampaşa 5. Kadın Kolları Olağan Kongresi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "Biz inanıyoruz ki önümüzdeki 24 Haziran seçimleriyle birlikte tüm vesayet hayali kuranların hayali suya düşecek"- "15 Temmuz gecesinde asker kılığındaki hain teröristler, bu ülkenin istiklaline ve istikbaline darb

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 24 Haziran'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine ilişkin, "İnanıyoruz ki önümüzdeki 24 Haziran seçimleriyle birlikte tüm vesayet hayali kuranların hayali suya düşecek." dedi.

Kaya, Bayrampaşa Yücel Çakmaklı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen AK Parti Bayrampaşa 5. Kadın Kolları Olağan Kongresi'nde konuştu.

AK Parti kongrelerinin başka partilerin kongrelerinde olduğu gibi sandalyelerin havada uçuştuğu bir atmosferde değil, bayram havasında geçtiğini dile getiren Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ak kadınlara" çok güvendiğini söyledi.

AK Parti'de mevki ve makamların değiştiğini ancak hizmet aşkının hiç değişmediğini, heyecan ve coşkunun azalmadığını aktaran Kaya, "Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Erdoğan her birinize ayrı ayrı güveniyor. Her birinizden ayrı ayrı özellikle bu kritik dönemde destek bekliyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki önümüzdeki 24 Haziran seçimleriyle birlikte tüm vesayet hayali kuranların hayali suya düşecek." diye konuştu.

AK Parti'yi iktidara getiren milletin 15 yıl önce çok fazla çile çektiğini anlatan Kaya şöyle devam etti:

"Yıllarca süren istikrarsızlıklar, her türlü özgürlüğün insanların elinden alınması ve bunun gibi birçok eşitsizlikler... Kadın hakları diyorlardı ama kadınları doğru dürüst hiçbir yerde hakkı yoktu. Kadın temsiliyetini bugün yüzde 15'lere çıkardık. Yeter mi? Yetmez. Çok daha fazlası için çalışıyoruz. Biz kadınlar, kadınların önünü açmakla yükümlüyüz. İnşallah kadınlar, kadınların elinden tutacak, kadınlar, kadınlara destek olacak ve her platformda daha fazla kadını hep birlikte taşıyacağız. 15 yılda çok önemli icraatlar yaptık."

- "Asker kılıklı hain teröristler"

AK Partili hükümetlerin her alanda milat niteliğinde dönüşümler yaptığını ancak birilerinin sürekli olarak bunları baltalamaya çalıştığını dile getiren Kaya, "15 Temmuz gecesinde asker kılığındaki hain teröristler, bu ülkenin istiklaline ve istikbaline darbe vurmaya çalıştılar. Ama bu ülkenin cesur, kahraman ve basiretli lideri, milletini sokaklara ve meydanlara davet etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyar duymaz bu ülkenin kahraman kadınları, eşlerini sokaklara uğurladı. Eşleriyle birlikte sokaklara ve meydanlara çıktılar. Allah o gece meydanlara çıkan ve tankların önünde dimdik duran tüm kadınlarımızdan ve milletimizden razı olsun. Siz, bu ülkenin geleceğinden o gece bir dönüm noktası açtınız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de, 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir hainliğin milletin cesareti, feraseti, basireti ve kahramanlıkları sayesinde geri püskürtüldüğünün bütün dünyaya gösterildiğinin altını çizen Kaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Dünyanın neresine gidersek gidelim 'Elinde hiçbir silahı olmayan bu millet nasıl kahramanca sokaklara çıktı ve tankların önünde durabildi?' diye soruyorlar. Bunu anlamakta zorlanıyorlar. Bu içimizdeki iman gücünü anlamaları çok zor. 16 Nisan referandumuyla da bu millet çok önemli bir karara imza attı. Her türlü vesayet odağını tamamıyla ortadan kaldıracağımıza teminat verdik. Ve şimdi önümüzde sandık var. 24 Haziran'da seçime gidiyoruz. 'Darbe olursa, tankların önüne ilk ben çıkarım' diyen bir ana muhalefet genel başkanı vardı. 15 Temmuz gecesinde tanklar ona yol açtı. Bakırköy Belediye Başkanının evinde ayaklarını uzatarak kahvesini yudumlayarak gecenin gidişatını adeta saklanarak seyretti. Bir tarafta tankların önünde tanklara meydan okuyan bu cesur millet ve 'Halkımın arasına gideceğim' diyerek Atatürk Havalimanı'na gelen bir lider, diğer taraftan ise kaçarak bir belediye başkanının evinde gecenin gidişatını seyreden bir ana muhalefet partisi genel başkanı var."


- "Gece gündüz demeden çalışmalıyız"

Bakan Kaya, AK Parti'nin kaderinin bu ülkenin kaderine sıkı sıkıya bağlı olduğunu, AK Partili kadınlar olarak devletin geleceği açısından 24 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin öneminin bilincinde olduklarını kaydetti.

Bunun için de yarından itibaren değil, bugünden itibaren kadın kolları olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmaya mecbur olduklarını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Bu önümüzdeki seçimin bir milat olduğunu unutmayalım. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacağız. Çok güçlü bir sistemle 2023 yolundaki yürüyüşümüzü güçlendirerek sürdüreceğiz. Üzerimizde oynanan türlü türlü oyunlara rağmen bugün dünyanın en büyük 17. ekonomisiyiz. Ama bu bize yetmez. Bizim hedeflerimiz, hayallerimiz hep daha iyisi içindir. Bu milletin, bu ülkenin geleceği için. Tüm gayretimizle 2023'e kadar bunu başaracağız. Biz geleceğin güçlü Türkiye'sini kadınların inşa edeceğine inanıyoruz."

Kadınlar olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında dimdik yürümeye devam edeceklerini ifade eden Bakan Kaya, "Gece gündüz demeden 'ben yoksam kimse yoktur' anlayışıyla durmadan, yılmadan çalışmalıyız. Bayrampaşalı kadınlar, seçimde Bayrampaşa'da bir destan yazacaklar." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kaya, kadınlarla fotoğraf çektirdikten sonra buradan ayrıldı.

Yapılan seçimde Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanlığına Gülşen Kadeş tekrar seçildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :