AK Parti Bayburt 6. Olağan Kongresi

AK Parti Bayburt 6. Olağan Kongresi

Başbakan Yardımcısı Işık: -"Bu bölgenin unutulmuşluğunu bilirim ama 2002'den sonra AK Parti iktidarıyla birlikte bu bölgenin nasıl tekrar şaha kalktığını da çok iyi bilirim"

BAYBURT (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Bu bölgenin unutulmuşluğunu bilirim ama 2002'den sonra AK Parti iktidarıyla birlikte bu bölgenin nasıl tekrar şaha kalktığını da çok iyi bilirim." dedi.

Işık, Bayburt Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Bayburt 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin partilerine, Bayburt'a, Türkiye'ye ve demokrasiye hayırlı olmasını diledi.

Bayburt'un yiğitler diyarı olduğunu belirten Işık, şöyle devam etti:

"Bayburt kadim şehirdir, Bayburt Türkiye’ye istikamet veren şehirlerden biridir. Bakınız, Türkiye’de iktidar olmak isteyen bir partinin yapacağı ilk iş Bayburt'ta birinci parti olmaktır. Bunu rahmetli Menderes yaptığı için Türkiye’de iktidar oldu, bunu rahmetli Özal yaptığı için Türkiye’de iktidar oldu ve AK Parti en güçlü desteği Bayburt’tan aldığı için dört dönemdir iktidarını sürdürüyor. Bayburt, size en içten şükranlarımızı sunuyoruz, sağolun varolun. Bayburt insandan anlar, insanın hasını iyi bilir. Bayburt kaliteye prim verir. Bunun için kim ne yaparsa yapsın, hangi tezgahları kurarsa kursun Bayburt kendi içinden çıkarttığı evlatlarına, milletin adamlarına mührü her seçimde teslim etmesini bildi ve inşallah bundan sonra da devam edecek."

Işık, Bayburt'un kadirşinaslığın adeta tavan yaptığı bir şehir olduğuna işaret ederek, "Bayburt Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanımıza, liderimize sahip çıktı, ona yönelik her türlü tezgahı boşa çıkaran 3 Kasım 2002 seçimlerindeki en güçlü neticeyi verdi. O günden bugüne kadar da Bayburt kırılması zor rekorlara her seçimde ardı ardına imza atıyor. Şu hakkı da teslim etmek durumundayız." ifadesini kullandı.

Bakan Işık, kendisinin de bu toprakların insanı olduğunu ve Bayburt'ta doğduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bölgenin 2002 öncesini bilirim. Bu bölgenin çektiği yokluğu, ızdırabı bilirim. Bu bölgenin unutulmuşluğunu bilirim ama 2002'den sonra AK Parti iktidarıyla birlikte bu bölgenin nasıl tekrar şaha kalktığını da çok iyi bilirim. Sadece Bayburt mu, sadece Gümüşhane mi, sadece Trabzon, sadece Rize mi? Hayır, ülkemizin tamamı büyük bir şahlanışla tekrar ayağa kalktı. Çok şey söylemeye gerek yok ama Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye yeniden kazandırdığı en önemli haslet nedir dersek, Sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkeye özgüvenini tekrar kazandırdı. Artık IMF’nin karşısında el pençe divan duran Türkiye yok. Artık bir takım güç merkezlerine ‘evet efendim, eyvallah efendim’ diyen Türkiye yok. Artık hakkı hak bilip, hakka tabi olan bir Türkiye var."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :