AK Parti Başkanı Davutoğlu teşekkür konuşması yaptı

AK Parti Başkanı Davutoğlu teşekkür konuşması yaptı

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti, bugün olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçecek. Sandıklar kapandı, oy sayma işlemi başladı. Davutoğlu 1382 oy ile genel başkan seçildi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti, bugün olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçtiği 1. Olağanüstü Kongresi'nde tek aday olan Davutoğlu için oy verme işlemi son buldu.

untitled155997c3d.jpg

Sandıklar kapandı, oy sayma işlemi başladı.

Davutoğlu 1382 oy aldı, 1400 oyun 6'sı geçersiz sayıldı

Davutoğlu teşekkür konuşması için sahneye çıkıyor.

Davutoğlu'nun teşekkür konuşmasından satır başları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımıza teşşekür ediyorum. Türk demokrasi tarihinde ilk kez iktidar partisinde ilk kez böyle bir devir teslim oluyor. Aynı zamanda yarın yine ilk kez aynı partiden gelip Cumhurbaşkanlığı devir teslim olacak.

İkinci teşekkürmüz divana. Mükemmel bir organizasyon yaptılar. Bir diğer teşekkür delegelerimize.

Yurtdışı ve yurtiçinden gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. 30 Mart'ta bize büyük destek veren aziz milletimize teşekkür etmek istiyorum.

Onların bize desteği olduğu sürece Allah'ın izniyle daha kat edecek daha çok yol var. Sayın Cumhurbaşkanımız bize hedef gösterdi. 2015, 2019, 2023.

2015 seçimlerinde Anayasayı değişitrecek bir güçle meclise geleceğiz. Buna da inanıyorum. 2015'te görevi devraldığımız andan itibaren bizi çok önemli bir 4 yıl bekliyor.

KONGRENİN TÜM DETAYLARI (FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ)