AK Parti Ayvacık 6. Olağan Kongresi

AK Parti Ayvacık 6. Olağan Kongresi

Sağlık Bakanı Demircan: "Bu sefer dışarıdan bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Onun da üstesinden geliyoruz, geleceğiz elbette"

SAMSUN (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Bu sefer dışarıdan bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Onun da üstesinden geliyoruz, geleceğiz elbette." dedi.

Demircan, partisinin bir düğün salonunda düzenlenen Ayvacık 6. Olağan Kongresi'ne katıldı.

AK Parti'nin kongre sürecinde olduğunu anımsatan Demircan, yurdun çeşitli yerlerinde katıldıkları kongrelerin, vatandaşların yoğun katılımıyla miting havasında geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini, 15 Temmuz darbe girişimine maruz kaldığını, son olarak da ülkeyi dışarıdan kuşatmak isteyen terör örgütlerine karşı mücadele verdiğini vurgulayan Demircan, tüm bunlara rağmen ülkenin büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Demircan, ülkenin kalkınmaya devam ettiğine ve Türkiye gibi bir örneğin olmadığına dikkati çekerek, "Türkiye kalkınmasını sürdürüyor, yok böyle bir örnek, mümkün de değil. Ancak Türkiye yapar ancak lideri Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkasındaki milleti yapar bunu." diye konuştu.

Türkiye ve Türk milletinin büyük sorunları çözebilecek iradeye ve güce sahip olduğunu dile getiren Demircan, hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğini, Türkiye'nin bütün sorunların üstesinde geleceğini ifade etti.

- "Devletimiz dimdik, bütün gücüyle ayakta"

Türkiye'nin Afrin'de büyük bir operasyon yürüttüğüne işaret eden Demircan, şu değerlendirmede bulundu:

"Orada ve bugüne kadar kanını ve canını veren şehitlerimiz için Cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize sağlıklı yaşam diliyoruz. Onlarla onur ve gurur duyuyoruz. Böyle bir ülkede yaşıyor olduğumuzdan dolayı, böyle büyük bir milletin üyesi olmaktan dolayı Cenabıhakka hamdediyoruz. Türkiye bu kadar büyük sıkıntıların içinde iki sene önce bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmış, milletimiz devletini ve bütün kurumlarını uçurumun kenarından tutmuş, çıkarmış bugüne gelmiş. Adamlar durmamışlar. İçeride hendek savaşları dedikleri bir başkaldırı gibi bir terör belası milletimizin karşısına dikildi. Onun da üstesinden gelmişiz. O yetmemiş iç savaşa Türkiye'yi çekememişler. Bu sefer dışarıdan bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Onun da üstesinden geliyoruz, geleceğiz elbette. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın. Bütün bunların yanında kalkınmamız devam ediyor, edecek. Devletimiz dimdik bütün gücüyle ayakta. Ekonomimiz elhamdülillah gayet iyi şekilde ilerliyor. Kalkınma, gelişme devam ediyor. Bunun da yansımalarını görüyoruz, göreceğiz."

Bakan Demircan, tüm Türkiye'de ulaşımdan altyapıya, eğitimden sağlığa pek çok hizmet yapıldığını, Samsun ve ilçelerinin de bu hizmetleri aldığını söyledi.

Türkiye'nin bütün sorunları çözme yönünde adımlar attığını, bunun yolunun ise birlik ve beraberlikten geçtiğini kaydeden Demircan, yarınların bugünden daha güzel olacağını belirtti.

- "Son yılların en büyük mücadelesini veriyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise Türkiye'nin dünyaya yön verecek önemli gelişmeleri hayata geçirdiğini ifade etti.

Türkiye'nin geçmişten bugüne yaşadıklarının bundan sonraki yaşanacaklara referans olacağını vurgulayan Karaaslan, "Biz bugün kimilerine göre kendi ülkemizin sınırlarını korumak için, kimilerine göre vatanından edilmiş savaştan kaçan Suriyelileri korumak için, kimilerine göre daha büyük ölçekte dünya barışına katkı sunmak için, aslında her yönüyle baktığımızda son yılların en büyük mücadelesini veriyoruz. Bir tarafıyla İslam ile terörizmi birleştiren 'teröristler Müslümandır, bu eylemleri gerçekleştirenlerin mutlaka İslam ülkeleriyle bir bağı vardır' diyenlere en büyük ve en güçlü cevabı veriyoruz. Bir Müslüman ülke olarak bugün terörle tek başımıza mücadele ediyoruz. 'Terörün dini, ırkı inancı olmaz' diyoruz. 'Zaten inancı olan bir masum insanı öldürebilir mi?' diyoruz. Bir insanı öldürmenin insanlığı öldürmek kadar büyük bir zulüm ve suç olduğunu bilenlerdeniz biz. Biz bu inancı gönlünde taşıyanlardanız." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :