AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3)

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "(Şah Fırat Operasyonu) Biz Süleyman Şah Türbesi'nde, Süleyman Şah'ın emanetini korumak için böylesine büyük bir çaba içindeyken, muhalefet, Suriye rejiminin, kanlı rejimin, kanlı Esad'ın diliyle konuştu. Bir muhalefet sözcüsü 'Suriye'ye saldırıdır bu' dedi. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye'de anamuhalefet partisi liderinin sözcüsü, Türkiye'nin Suriye'ye saldırdığını iddia etti" dedi.

Davutoğlu, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'nde, bir hafta önce Anadolu gençlerinin, Süleyman Şah’ın aziz emanetini korumak üzere bir yürüyüşe geçtiklerini söyledi.

"Gece boyu yürüyen o Mehmetçikler arasında Türk de vardı, Kürt de vardı, Arap da vardı, Boşnak da Arnavut da vardı. Ama hepsi aynı ideal için yürüyorlardı" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Süleyman Şah'ın emanetine sahip çıkmak için izzetle, onurla yürüdüler ve 9 saat içinde o emaneti Türkiye'ye, şimdi de Türkiye'den Suriye Eşmesine taşımak üzere gerçekten tarihimize altın bir sayfa olarak geçecek olan büyük bir başarı sağladılar. Buradan, AK Parti Gençlik Kongresi'nden bütün o genç yiğitlere, Mehmetçiklerimize selam ediyorum. Gazaları mübarek olsun. Onlar tarihin emaneti ne zaman gerektirirse canlarını ortaya koyacaklarını bir kez daha gösterdiler. Hepsini alınlarından öpüyor, şehit düşen Halit Avcı kardeşimize bir kez daha rahmet diliyorum." 

AK Parti iktidarlarının, dünyanın neresinde olursa olsun tarihi mirasa sahip çıkma konusunda hiçbir tereddüt göstermediğini vurgulayan Davutoğlu, "Orhun Abideleri'ni ihya eden biziz, Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesini ihya eden biziz, Sultan Murat Hüdavendigar'ın Kosova'daki türbesini ihya eden biziz, Gülbaba Türbesi'nde ihya faaliyetini geçen hafta başlatan biziz. Turgut Reis'in Libya'daki türbesini ihya eden biziz" diye konuştu.

-"Muhalefet, kanlı rejimin, kanlı Esad'ın diliyle konuştu"

AK Parti'nin bir ihya hareketi olduğunu belirten Davutoğlu, Süleyman Şah'ın emanetini de ihya etmeyi, emanete sahip çıkmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

 Türkiye'nin uluslararası hukuk alanındaki haklarını koruduklarını ifade eden Davutoğlu, gençlere "Siz de önümüzdeki dönemde aldığınız siyasi misyonla bu emanete sahip çıkacak mısınız? Türkiye'nin ulusal çıkarlarını nerede olursa olsun korumak gerektiğinde dimdik ayakta duracak mısınız? İşte bizim arzuladığımız diriliş nesli budur, Asım'ın nesil budur" diye seslendi.

"Biz Süleyman Şah Türbesi'nde, Süleyman Şah'ın emanetini korumak için böylesine büyük bir çaba içindeyken, muhalefet, Suriye rejiminin, kanlı rejimin, kanlı Esad'ın diliyle konuştu" ifadelerini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir muhalefet sözcüsü 'Suriye'ye saldırıdır bu' dedi. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye'de anamuhalefet partisi liderinin sözcüsü, Türkiye'nin Suriye'ye saldırdığını iddia etti. Biz, Suriye'deki kardeşlerimize kucak açan biz, dünyanın neresinde olursa olsun milli mirasımızı da korumak için hangi adımı atmak gerekiyorsa atmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde, Suriye Eşmesinde cumartesi gününden itibaren dalgalanan şanlı bayrağımız Süleyman Şah'ın türbesinde dalgalanmaya devam edecek ve kıyamete kadar Süleyman Şah'ın bulunduğu mekan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin toprağı olarak kalacak."

Davutoğlu, "Çözüm Süreci ile kardeş yiğitler, kardeş türkülerle yeni bir geleceğe hazırlanıyorlar. Süleyman Şah Operasyonu'nda, Şah Fırat Operasyonu'nda görüldüğü gibi devletimiz kudretiyle ve merhametiyle yeni bir geleceğe hazırlanıyor" diye konuştu.

-"Fetih nesli budur, Asım'ın nesli budur"

Dün İstanbul'da çok büyük bir projeyi, üç katlı büyük İstanbul Tüneli projesini ilan ettiklerini anlatan Davutoğlu, bu tünelin de dünyada bir ilk olduğunu vurguladı.

"Aynen üçüncü havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olması gibi dünyada ilk kez üç katlı bir tünel inşa ediliyor ve bu üç katlı tünel, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücüyle ve Türkiye'nin gençleriyle inşa edilecek" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Böylece İstanbul'un 9 raylı sistemi birbirine bağlanıyor. Üç köprü, üç boğaz içi alt geçidi ve bütün çevre yolları bir ring halinde İstanbul'u birbirine bağlıyor. Atamız Fatih Sultan Mehmet Han karadan gemileri yürüterek İstanbul'u fethetmişti, şimdi onların torunu olan bizler, boğazın 110 metre altından 6 bin 500 metrelik tünelle Asya'yı Avrupa'ya, İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlıyoruz. İşte fetih nesli budur, Asım'ın nesli budur."

Çözüm Süreci ile kardeşliği ihya edeceklerini, Şah Fırat Operasyonu'nda olduğu gibi tarihi mirasa sahip çıkacaklarını belirten Davutoğlu, "Bu mega projelerde olduğu gibi geleceğimizi inşa edeceğiz. Burada en büyük gücümüz sizlersiniz aziz gençlik" diye konuştu.

Gençliğe hizmet yolunda çok büyük gayret içinde olduklarını dile getiren Davutoğlu, 2002'de bin 574 olan spor tesisini bin 330 daha artırdıklarını, lisanslı sporcu sayısını 278 binden 5,5 milyona, antrenör sayısını 18 binden 176 bine, spor kulübü sayısını 6 binden 13 bine çıkardıklarını söyledi.

Yurt kapasitesini 182 binden 393 bine yükselttiklerini, bu yıl 65 bin 495 daha yurt kapasitesi oluşturacaklarını bildiren Davutoğlu, lisans bursunu 45 liradan 300 liraya, yüksek lisans bursunu 300 liradan 600 liraya, doktora bursunu 450 liradan 900 liraya çıkardıklarını kaydetti.

-"Erbakan Hocamız gibi dimdik durmaya hazır mısınız"

"Bunu niçin yapıyoruz? Gençliğimizin geleceğe daha iyi hazırlanması için. İnşallah 7 Haziran seçimleriyle birlikte yeni bir Türkiye'ye yürürken, en büyük güç kaynağımız AK Parti gençliğidir" ifadelerini kullanan Davutoğlu, gençlere şeyle seslendi:

"Şimdi sizi, bütün tarihte insanlık onuru için yürümüş öncüleriniz adına hep beraber ahitleşmeye devam ediyorum. Buyrun, ayakta ve 7 Haziran için sözleşerek Ankara'dan Türkiye'ye bir selam gönderelim. AK gençlik, hicret gençliğinin ideallerini yaşatmaya kararlı mısınız? Ahiyan-ı Rum'un, Bacıyan-ı Rum'un, Anadolu topraklarını, Rumeli topraklarını ebedi vatanımız kılan değerlerine sahip çıkmaya hazır mısınız? Sarıkamış'a yürüyen, Çanakkale'ye yürüyen ecdadınız gençlerin yolunda bu ülke için, bu dava için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır mısınız? Ankara'dan İzmir'e yürüyen istiklal gençlerinin torunları olarak istiklalimizi korumaya hazır mısınız?

Eğer birileri bir gün 28 Şubat gibi yeni bir tezgah düzenlerlerse rahmetli Erbakan Hocamız gibi dimdik durmaya hazır mısınız? Eğer birileri yine dolaylı, doğrudan, doğrudan darbeyle, dolaylı paralel vesayet yollarıyla demokrasiye darbe vurmak isterse bugün, burada, 28 Şubat'ta söz verdiğimiz gibi bu tür kumpaslara karşı her türlü mücadeleyi vermeye hazır mısınız? Türk, Kürt, Alevi, Sünni bütün vatandaşlarımızı kardeş kılmaya hazır mısınız? Silahları, nefreti, nefret dilini bu vatandan ebediyen kaldırmaya hazır mısınız? Bunun için Çözüm Süreci'ni başarılı kılmak, üniversitelerimizde kardeş kavgasına izin vermemek için AK Gençlik olarak hangi siyasi görüşe, hangi felsefi inanışa sahip olursa olsun bütün Türkiye gençliğini kucaklamaya hazır mısınız? Onlarla omuz omuza kardeş şekilde ortak geleceğe yürümeye hazır mısınız? Onları, AK Parti'nin kutlu yürüyüşüne davet etmeye hazır mısınız?"

-"7 Haziran'da zaferi beraber kutlayacağız"

Ankara'nın, AK Parti'ye Türkiye ortalamasında destek verdiğini belirten Davutoğlu, gençlere "Ama bu sefer inşallah Ankara'da en az yüzde 55, yüzde 60 almaya hazır mıyız? 7 Haziran'da Ankara'dan yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? Bunun için Ankara'yı sokak sokak, mahalle mahalle gezmeye hazır mısınız" diye sordu.

Davutoğlu, Ankara'da 7 Haziran gecesi hep beraber olacaklarını ve zaferi beraber kutlayacaklarını sözlerine ekledi. 

-Diğer konuşmacılar 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, salondakilerden Necmettin Erbakan için Fatiha suresini okumalarını istedi. 

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi, meselelerinin, yarının meselesi olduğunu belirterek, "Günümüzde gençliğin önemini dile getiren birçok parti var ama gencine güvenen bir tek parti var" ifadesini kullandı. 

Çelebi, Başbakan Davutoğlu'na "Ankara gençliği, sizin her zaman yanınızda" diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın da bir temsili ve duruşu ortaya koymak için salonda bulunduklarını vurguladı. 

-Kongreden notlar

Davutoğlu, kongre salonuna gelmeden önce 28 Şubat dönemini anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Bu sırada salondakiler, "Mücahit Erbakan" şeklinde slogan attı.

AK Parti Gençlik Kolları teşkilatı, "Belki güneşimiz solacak, belki yüreğimiz duracak, bizim bir tek hayalimiz var o da Çankaya AK olacak" yazılı pankart açarak Başbakan Davutoğlu'nun salona gelişini bekledi.

Kongrenin yapıldığı salona Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile girerek delegeleri ve partilileri selamladı, karanfil dağıttı.

AK Parti flamalarıyla süslenen salona, Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Erdoğan'ın ve Davutoğlu'nun posterleri asıldı.

Davutoğlu'nun konuşma yaptığı salonda, "Yürüyen paletlere inat işte gerçek 28 Şubat", "Şubat ayı hiç bin yıl sürer mi", "Ebrehe'nin fil ordusu, Kabe'nin de bir bekçisi var", "Davacıydık, alacaklıydık vesayetçi Çankaya'dan, biz onlar gibi zulmetmeyiz selam olsun Ankara'dan", "Biz hocamızın baş koyduğu yola, baş koyan kardeşleriyiz", "Yarınlar rahatından vazgeçenlerin olacaktır, Ustayla yola çıktık hocayla yola devam", "Yüreklerde heyecan, gönüllerde sevdan sen emret gençliğin hazır, her daim hazır hocam" yazılı pankartlar açıldı.

 Ayrıca AK Parti Ankara İl Gençlik Kollarının faaliyetlerinin gösterildiği sinevizyon da izletildi.

Davutoğlu konuşmasını yapmadan önce kendisi için yazılan bir şarkının da aralarında olduğu mini konser verildi.

Kongreye Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile partinin bölge milletvekilleri de katıldı.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı