AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Vicdanı olan kimse, yüreğinde bir toplu iğne başı kadar vicdan olan bir kimse Ekmeleddin Bey'e oy vermez. Neden ? Filistin bizi ilgilendirmez dediği için"

ADIYAMAN (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Vicdanı olan kimse, yüreğinde bir toplu iğne başı kadar vicdan olan bir kimse Ekmeleddin Bey'e oy vermez. Neden ? Filistin bizi ilgilendirmez dediği için" dedi.

İslam, Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 15 gün kaldığını, bu zaman içerisinde var güçleriyle alışıp, mümkün olduğunca fazla insana ulaşılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı adaylarının Başbakan Erdoğan olmasından dolayı çok güçlü olduklarını vurgulayan İslam, "Elimizde de ciddi bir koz var. Karşılaştığınız insanlar,  o adayın kaşının üstünde gözü var, bu adayın çöpü var, öbür adayın sapı var diyemeyecekler. Biz bu sefer halkın adamını takdim ediyoruz. Artık bulunacak bir kusur yok" diye konuştu.

Partililerden sandıklara sahip çıkmalarını isteyen İslam, şunları kaydetti:

"Vicdanı olan kimse, yüreğinde bir toplu iğne başı kadar vicdan olan bir kimse Ekmeleddin Bey'e oy vermez. Neden ? Filistin bizi ilgilendirmez dediği için. O bizim sorunumuz değil dediği için. Bugün evleri bombalıyorlar, asıl yıkıcı bombayı atmadan önce yalancı bomba atıyorlarmış. Ahali dışarı çıksın diye. İsrail çıkıp, haneyi, sivil insanları, çocukları, yaşlıları, anneleri ve babaları bombalıyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir cumhurbaşkanı adayı çıkıyor, 'Filistin sorunu bizim sorunumuz değildir' diyor. İşte bu noktada insanların vicdanlarının harekete geçmesi gerekiyor. Merhamet ile gücün birleşmesi gerekiyor. Merhameti olmayan güç, yıkar geçer. Yıkıcıdır, ezicidir. Merhametle gücün birleşmesi gerekiyor. İşte bunun için, büyük Türkiye için, yeni Türkiye için. merhametli bir Türkiye için Recep Tayyip Erdoğan gerek. Hep beraber çalışacağız. Bunun meyvesini 10 Ağustos'da göreceğiz."

- AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise muhalefet partilerinin samimi olmadığını ileri sürerek, "Eğer samimi olsalar, eğer iradesi gerçekten öyle tecelli etmiş olsa parti alarak onların geldiği yer konusunda emin olun, ben sevinirim. Bu AK Partinin ne kadar güçle, büyük bir parti olduğunu gösteriyor. AK partinin aslında ne kadar dönüşümcü bir parti olduğunu gösteriyor. İmam Hatipli bir başbakanı içine sindiremeyen zihniyetler, şimdi  El Ezherli bir cumhurbaşkanı adayına kefil oluyor" dedi.

Muhalefet partilerinin etnik siyaset yapan partiler olduğunu öne süren Aydın, şunları kaydetti:

"Bu çatı CHP’nin bile üstünü örtmeye yetmedi. CHP’nin belki yarı oranında milletvekilleri çıkıp açıklama yapmadı mı? Bu bizim istişare ettiğimiz aday değildir dediler. Peki CHP’nin üstünü örtmeye yetmeyen bir aday, Türkiye’nin üstünü nasıl örtsün? Nasıl ortak aday olabilsin? Türkiye haritasına bakın CHP zaten Türkiye’nin üstünü örtemiyor ki. CHP doğuda, güneydoğuda yok,  birçok yerde yok. MHP belli yerlerde var, BDP belli yerlerde var. Bunlarda etnik siyaset yapan partiler. Bunların tüm Türkiye’yi kucaklaması mümkün mü?"

"Artık devlet için millet değil, millet için devlet var" diyen Aydın, şöyle devam etti:

"Devlet, milletin huzur ve refahı için var. İşte bu seçim onun için çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden bir tanesine doğru gidiyoruz. İlk defa halk kendi iradesiyle doğrudan başlarını seçecek. Cumhur, aslında başkanını seçecek. Böyle sizin anladığınız manada sembolik bir makam olmayacak. Bütün kurumlar dönüşecek. Cumhurbaşkanlığı makamı o vesayetçi bakış açısını yerle bir edecek, milleti merkeze alan, siyaseti merkeze alan bir norma dönüşecek."

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Bakan İslam'a el dokuması halı hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı