AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (4)- "Bizi Suriye'de, Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar Fırat Kalkanı'na baksınlar. Bizi Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar, Başika'ya baksınlar, oradaki ay yıldızlı bayrağa baksınlar. Mesele memleket meselesi olursa,

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bizi Suriye'de, Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar, Fırat Kalkanı'na baksınlar. Bizi Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar, Başika'ya baksınlar, oradaki ay yıldızlı bayrağa baksınlar. Mesele, memleket meselesi olursa, kimin ne dediğinin bizim için önemi yoktur. Bu mücadele ister içeride, ister dışarıda, menfaatlerimize karşı bir şekilde gelişirse, ülkemizin milletiyle, vatanıyla, bölünmez bütünlüğünü tehdit eden tehlikeler, her türlü terör faaliyeti, ister yurt içinde olsun ister yurt dışında olsun hiç kimsenin icazetine de iznine de ihtiyacımız olmayacak." dedi.

Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de artık sistem tartışmasının bir kenara bırakılması, bütün enerji ve gücün ülkenin geleceğinin inşa edilmesine ayrılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin birçok tehditle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, sınır ötesinde istikrarsızlıklar yaşandığını, ülke içinde amansız şekilde terörle mücadele edildiğini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunlar, bizim önümüzde varken, bir de kendi içimizde sistemle ilgili tartışmayı sürdürürsek, o zaman ülkeyi geleceğe hazırlamakta enerji kaybına ve zaman kaybına uğrarız. Allah'a şükür, bugün Türkiye, hem içeride hem dışarıda başına ağrıtan bütün şer odaklarına karşı mücadelesini zerre kadar kararlılıktan taviz vermeden yerine getiriyor.

Bizi Suriye'de, Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar, Fırat Kalkanı'na baksınlar. Bizi Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar, Başika'ya baksınlar, oradaki ay yıldızlı bayrağa baksınlar. Mesele memleket meselesi olursa, kimin ne dediğinin bizim için önemi yoktur. Bu mücadele ister içeride ister dışarıda, menfaatlerimize karşı bir şekilde gelişirse, ülkemizin milletiyle, vatanıyla, bölünmez bütünlüğünü tehdit eden tehlikeler, her türlü terör faaliyeti, ister yurt içinde olsun ister yurt dışında olsun hiç kimsenin icazetine de iznine de ihtiyacımız olmayacak. Kararımızı vereceğiz, ülkemizin toprak bütünlüğünü, milletimizin birliğini, beraberliğini korumak için gerekli adımları atmaktan zerre kadar da tereddüt duymayacağız."

- "AK Parti teşkilatı üç beş teröriste pabuç bırakmaz"

Yıldırım, terörün mutlaka bitirileceğini, bu konudaki kararlılığın bugün düne göre daha fazla olduğuna işaret ederek, güvenlik odaklı terör mücadelesinde iyi bir noktada bulunulduğu bildirdi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yöre halkının terörle mücadele konusunda Hükümetimiz ile yoğun bir dayanışma içerisinde olduğunu da biliyoruz. Bir yandan terörün yörede oluşturduğu tahribatı, fiziki tahribatı ortadan kaldırmak için büyük bir yatırımı hamlesi başlattık. Bölgeye cazibe merkezlerinin kurulması, fabrikaların açılması, iş, aş imkanlarının sağlanması ve yıkılan bütün ilçelerdeki binaların yeniden yapılması... Bunlar, şu anda yaptığımız çalışmalardır.

Bir yıl içerisinde 30 binden fazla yeni konut yapacağız. Terör örgütü mensuplarının oradaki vatandaşlarımızın başına yıktığı o binaları, daha güzel şekilde yapacağız, daha iyisini yapacağız ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bununla da yetinmiyoruz. Orada ayrıca sosyal kalkınmayı, manevi kalkınmayı da fiziki kalkınmayla eş değer olarak başlatıyoruz. Eğitimde, sivil toplum hayatının geliştirilmesinde, terör örgütlerinin zararlı faaliyetleri konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesinde gereken her türlü çalışmayı bütün kurumlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle yapmaya devam edeceğiz."

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin mensuplarına yönelenen suikast faaliyetlerinin de sürdürülen kararlı yürüyüşü asla durduramayacağını, zerre kadar sekteye uğratamayacağını belirterek, "Üç beş teröriste pabuç bırakacak teşkilat değildir, AK Parti teşkilatı. Gerekli koruma önlemini de alacağız ama teşkilat mensuplarımıza yapılan alçak ve hain saldırıların hesabını da burunlarından fitil fitil getireceğiz. Her bir vatandaşımızın, her bir şehidimizin hesabını da tek tek soracağız." ifadesini kullandı.

- "Bizim yargısız infazı yapmak gibi kültürümüz yok"

Türkiye'nin terör gündemiyle esir alınmasına artık müsaade edilmeyeceğini anlatan Yıldırım, "Zora gelince, dara gelince hemen 'konuşalım, görüşelim, çözüm' gibi laflar etmeye başlıyorlar. Daha önce de söyledim. Çözüm, mözüm yok. Çözüm, milletledir. Terör ortadan kalkıncaya kadar, bu bölücü terör örgütü yöre halkıyla devlet arasından defolup gidinceye kadar konuşacak hiçbir şeyimiz yok." dedi.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlara lojistik destek yapanlar, Meclis'te bir yandan siyaset yapıp bir yandan terör örgütünün değirmenine su taşıyanların da sabrımızın taşmakta olduğunun, milletin sabrının artık taşmaya yakın olduğunu da unutmamalılar. Siyaset yapacaklarsa, terörle bağlarını mutlaka kesmeleri gerekir. Açık ve net şekilde, terör örgütüne karşı çıkmalı ve terör örgütünü reddetmeleri gerekiyor. Aksi halde, seçmenden aldıkları oyu, seçmenden aldıkları iradeyi terör örgütüne teslim etmiş olurlar. Bunun da kabul edilecek bir yanı yoktur. Buna ne millet rıza gösterir ne de devlet rıza gösterir.

Siyaset kanalları sonuna kadar açıktır ama siyasetin meşru şekilde yapılması, terör örgütünün asla ve asla yanında, yöresinde ve içinde olunmaması gerekiyor. Vatandaşımız bize soruyor 'HDP, terör örgütüne açıkça destek veriyor, PKK terör örgütü değil mi' diyor. 'Cenazelerinde gösteri yapıyorlar. Peki, bunlara niye bir şey yapmıyorsunuz?' Türkiye, bir hukuk devleti, yüce Meclis dokunulmazlıkları kaldırdı. Sadece onları için de kaldırmadı, bütün milletvekilleri için dokunulmazlıklar kalktı. Ondan sonra artık görev, yargınındır. Yargılamayı, bağımsız ve tarafsız Türk adaleti en iyi şekilde yapacaktır, gereğini yapacaktır. Milletimiz, rahat olsun."

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu anımsatan Başbakan Yıldırım, hukuk devletinde herkesin görevinin tanımlandığını bildirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bizim hırsla kalkıp, yargının işini, yargısız infazı yapmak gibi bir kültürümüz yoktur. Onun için yargı ne yapacağını biliyor ve bununla ilgili adımları da atıyor. Her kim, ülkenin kanunlarına aykırı hareket etmişse, ülkenin düzenini, demokrasisini zayıflatacak, iradeyi yok sayacak bir faaliyet içerisine girmişse mutlaka bunun karşılığını görecektir. Nasıl FETÖ terör örgütü bunun hesabını veriyorsa, bölücü terör örgütü ve onu destekleyenler de aynı hesabı verecektir. Bundan milletimiz emin olabilir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :