AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2) - "Partimize sızanları tek tek tespit ettik, gereğini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli tezvirat. Efendim ByLock'ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Hiçbir milletvekilimiz, hiçbir

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Partimize sızanları tek tek tespit ettik, gereğini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli tezvirat. Efendim ByLock'ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Hiçbir milletvekilimiz, hiçbir bakanımız ne ByLock'ta var ne terörün içinde var ne FETÖ'nün içinde var." dedi.

Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) AK Parti döneminde doğmadığını belirterek, "Fetullahçı Terör Örgütü AK Parti döneminde palazlanmamıştır." ifadesini kullandı.

Terör örgütünü sanki AK Parti döneminde kurulmuş, AK Parti döneminde güçlenmiş gibi gösterme gayreti içinde olanlar bulunduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bunlar kendi kusurlarını, kendi yanlışlarını örtmenin telaşı içerisindeler. Bu kanlı örgütün geçmişi ta 1960'lı yılların sonlarına kadar gider. Bu kanlı örgüt 12 Eylül darbesinden sonra palazlanmaya başlamıştır. 80'lerde, 90'larda büyümüştür, devletin bürokrasisine, ordusuna, yargısına, kurumlarına nüfuz etmeye başlamıştır. 1980'den 2013'e kadar bu kanlı örgüte sadece Türkiye'de iki başbakan karşı çıkmış, açıkça mücadele etmiştir. Biri merhum Necmettin Erbakan, biri de kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şimdi ortaya çıkıp bizi bu örgütlerle itham etmek isteyenlere sorarım, 60'larda, 70'lerde, 80'lerde, 90'larda AK Parti yoktu ama sizlerin devamı olduğunuz partiler vardı. Ne yaptınız, hangi mücadeleyi verdiniz? Bu örgüt devlete sızarken, ne önlem aldınız? Bu örgüt daha 80'li yıllarda sınav sorularını çalarken hangi tedbiri aldınız, hangi başbakan, hangi cumhurbaşkanı bu örgütle AK Parti iktidarı kadar mücadele etti? Şimdi çıkıp konuşması kolay."

- "CHP eğer sorgulayacaksa önce kendisinin ilişkisini sorgulasın"

Görev yaptıkları dönemde üç maymunu oynayanların şimdilerde FETÖ konusunda ahkam kestiğine işaret eden Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu örgüt Türk Silahlı Kuvvetlerine zehirli bir yılan gibi sızarken susanların, bakıyorum dilleri çözülmüş, bülbül gibi konuşuyorlar. Bu örgüt emniyet teşkilatına, yargıya sızarken, susanların akılları belli ki şimdi başlarına gelmiş. 17 Aralık 2013 sabahı ülkede FETÖ'ye teslim olanları bu millet gördü, yargı ve kolluğa, siyasete darbe yaparken medya teslim oldu, bürokrasi teslim oldu, siyasi partilerin bir kısmı teslim oldu. O gün 17 Aralık günü tek bir cesur ses Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Konya'da kürsüye çıkıp, 'Boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz' dedi. CHP eğer sorgulayacaksa, önce kendisinin bu örgütle ilişkisini sorgulasın. Millet anamuhalefette genel başkanlık değişiminin nasıl kumpaslarla gerçekleştiğini henüz unutmadı. HDP ile örgüt arasında dönen pazarlıkların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz öz eleştirimizi yaptık, yapıyoruz ama siz Allah aşkına ne zaman aynaya bakacaksınız? Asıl onun cevabını millete verin."

- "Devletin elini tutan o bilek kökünden kırılmıştır"

AK Parti içerinde ne FETÖ'cü ne bölücü hiçbir terör unsurunun barınamayacağını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Partimize sızanları tek tek tespit ettik, gereğini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli tezvirat. Efendim ByLock'ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Hiçbir milletvekilimiz, hiçbir bakanımız ne ByLock'ta var ne terörün içinde var ne FETÖ'nün içinde var. Bu tezviratlarınızla AK Parti'yi içerden karıştırmaya, bizi birbirimize düşürme gayretleriniz olduğunu biliyorum ama bunu asla başaramayacaksınız. Çünkü bu örgütlerle amansız mücadeleyi ve bu tehlikeyi en önce gören parti AK Parti'dir, gereğini de yapmıştır.

Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu? Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır. Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip, 'Siz bir şeyler yapıyorsunuz biz anlamıyoruz ama ne olur ne olmaz sizlerin defterini dürelim'... Bunu mu söyleyeceğiz? Demokrasilerde böyle şey olmaz. Hiç kimse eline silah almadıkça, teröre bulaşmadıkça, insanları öldürmedikçe terör örgütü muamelesi göremez. Onun için bu örgüt ilk defa devletle bilek güreşine 17 Aralık'ta başlamıştır. Devletin elini tutan o bilek kökünden kırılmıştır."

- "Süreç devam ediyor. Soruşturmalar devam ediyor"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin aileleri ile gazilerin yüzüne gururla bakmak istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Onların aziz hatırası karşısında başımız hep dik olacak. Onların huzurunda başımızı öne eğmeyeceğiz. Gazilerimize, şehit ailelerine şunu açık kalplilikle söyleyeceğiz, 'Siz canınızdan can verdiniz ama biz de hesabını sorduk'.

Şunu da bilmenizi istiyorum, süreç devam ediyor. Soruşturmalar devam ediyor. Tespit ettiklerimizin gözlerinin yaşına bakmıyor, adalete teslim ediyoruz. Hukukun en hızlı, en adil, en hassas şekilde işlemesi sonuç alınması için gereken neyse o yapılıyor. Savcılarımız, hakimlerimiz konunun ciddiyetinin farkındalar, ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Milletin bu konudaki beklentilerinin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar acil olduğunu da çok iyi biliyorlar. Bütün imkanları zorlayarak biran önce bu alçak örgütün elebaşlarını, darbeye katılanlarını cezalandırmak gazilerimizin, şehitlerimizin haklarını sonuna kadar aramak için her türlü gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Şundan emin olun kardeşlerim, sürecin sonunda tek bir mağdur bile kalmayacak, sürecin sonunda ininde saklanan bir tane bile FETÖ mensubu olmayacak."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :