AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3)- "Hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Konuyu hem Meclis'te hem de kamuoyu nezdinde yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük. Gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapaca

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Konuyu hem Meclis'te hem de kamuoyu nezdinde yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük. Gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa zamanda Meclis'e getirmek, yüce Meclis'in iradesine teslim etmektir. Yüce Meclis anayasa değişikliğini görüşecek ve öyle ümit ediyorum ki bu teklif milletin önüne gidecektir. Bizim istediğimiz budur" dedi.

Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen "Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez" temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının kapanışındaki konuşmasında,14 yıl boyunca çeşitli tehdit ve saldırılara karşı milletin yanında dimdik duran her arkadaşına şükranlarını sunduğunu söyledi.

Partisinin doğrudan millet iradesine yönelik tezgahlanan her türlü oyundan, her türlü zor sınavdan alnının akıyla çıkmasını bildiğini ifade eden Yıldırım, "Ne mutlu ki bizlere daima milletin tarafında olmuş ve daima zorbalığa, haksızlığa, vesayete karşı çıkmış bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Allah bizi milletimizden, milletimizin hissiyatından ayırmasın" diye konuştu.

İstişare toplantısında her arkadaşının memleketin derdini kendi derdi haline getirdiğini bir kez daha gururla gördüğünü söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Her AK Parti'li yoldaşım gecesini gündüzüne katarak bu ülkenin bir derdine derman olmanın sevdasıyla yanıp tutuşmaktadır. Tüm arkadaşlarımın gönlünde geleceğin büyük, güçlü, aydınlık Türkiye'sinin heyecanını gördüm. Her arkadaşımın gözünde umut ışığı, sözlerinde umudu gerçeğe dönüştürecek birikimi ve donanımı gördüm. Her zaman çok müsterihim, Türkiye'nin AK Parti ile yürüyecek daha çok yolu var, gerçekleştirecek çok hedeflerimiz var. Biz laf değil, iş üretiyoruz. Laf üstüne laf koyanlardan değil, iş üstüne iş yapanlardanız. Şartlar zora girdiğinde, statükoya teslim olmuyor, vesayet diliyle konuşmuyor, dimdik duruyor ve yanlışların karşısında gereğini yapıyoruz. Biz, 'bir gün öyle bir gün böyle' değiliz. Bir her şartta, her durumda, daima aynı istikametteyiz. Biz ona buna çamur atmıyoruz. Milletin değerlerini yüceltmeye gayret ediyoruz. Bu topraklarda asırlardır yaşayan ve yaşatılan bütün renkleri aynı aşkla seviyoruz. Bizim için saçların rengi önemli değil, gözlerin rengi önemli değil, tenlerin rengi farklı olabilir, bu da önemli değil. Bizim için önemli olan gözyaşlarının rengi hep aynıdır, onun için birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi her şeyin üzerinde tutuyoruz."

- "Kime hesap vereceğimizi biliyoruz"

Binali Yıldırım, 25. İstişare Toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek 14 yıllık döneme ilişkin muhasebe yaptıklarını, hatalarının da olduğunu gördüklerini belirtti. İnsanın olduğu yerde yanlış olabileceğini kaydeden Yıldırım, ancak millet iradesine karşı en ufak bir ihanet içinde olmadıklarını vurguladı. "Kim milletin verdiği emanete el uzatmaya kalktıysa AK Parti o eli kırıp bir kenara atmıştır. İşte bizim yeni nesillerimize bırakacağımız en büyük mirasımız budur" ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nereden geldiğimizi, neyi temsil ettiğimizi, yaptıklarımızın hesabını kime vereceğimizi de iyi biliyoruz, asla unutmuyoruz. Hesabı halka veririz, Hakka veririz. Vesayetçilere değil. Her şeyin ötesinde bir mümin olarak, her hayrın da her şerrin de defterimize yazıldığına inanıyoruz. Allah'ın hesabının tüm hesapların üzerinde olduğuna inanıyoruz, kabul ediyoruz. İnsan için bu aziz millete, bu mübarek ülkeye, bu hakikat davasına hizmet etmekten daha büyük bir kazanç olmadığını düşünüyoruz. Kendimizi her mazlumun, her mağdurun, her muhtaç olanının ihtiyacından sorumlu tutuyor, dünyadaki güç savaşlarına, zulümlere, adaletsizliklere her zaman karşı çıkıyoruz. Siyasetimizin temelinde tüm bu değerler yer alıyor ve biz bu değerlere daima sadakatle bağlı kaldık, bağlı kalmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da asla başka yollara sapmayacağız. AK Parti siyaseti de adı gibi aktır, lekesi yoktur, asla da olmayacaktır. Bir kere daha gördüm ki AK Parti'yi AK Parti yapan değerler bugün aynı tazelikte yaşamaktadır. AK Parti siyaseti siz değerli arkadaşlarımız nezdinde ilk günkü aşk ve heyecanla dimdik ayaktadır."

- "Teklif milletin önüne gidecek"

Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin geleceği adına pek çok kritik adım atılması gerektiğini vurgulayan Binali Yıldırım, "Bu değerli kadronun, bu tarihi görevleri bihakkın yerine getireceğinden asla endişe ve şüphem yoktur. İnşallah sistemdeki tıkanıklıkları tek tek açarak demokrasimizi her türlü kötü emellere kaşı gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım, hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "Bizler konuyu hem Meclis'te hem de kamuoyu nezdinde yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük. Gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa zamanda Meclis'e getirmek, yüce Meclis'in iradesine teslim etmektir. Yüce Meclis anayasa değişikliğini görüşecek ve öyle ümit ediyorum ki bu teklif milletin önüne gidecektir. Bizim istediğimiz budur" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Meclis'imiz ister 367, ister 330 ile Anayasa değişikliğini onasın, her halükarda son kararı millete götüreceğiz. Bunu buradan milletimizle paylaşıyor ve inanıyorum ki Gazi Meclis bu tarihi sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirecek, bu tıkanıklığı da halkın, vatandaşın bizatihi çözmesinin önündeki engeli kaldıracaktır. Milletten korkmayalım. Millet her şeyin en iyisini yapar. Bugüne kadar yaşadığımız krizleri nasıl en güzel şekilde millet çözdüyse bu sorunu da yine millet çözecektir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :