AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1)- "Ne FETÖ ne BETÖ ne DEAŞ ne de başka bir kirli terör örgütü bu yüce milleti dize getiremez, bu ülkeyi yolundan çeviremez. Gün gelir askerimizle, gün gelir polisimizle, operasyon üzerine operasyon yapar inlerine gire

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ne FETÖ ne BETÖ ne DEAŞ ne de başka bir kirli terör örgütü bu yüce milleti dize getiremez, bu ülkeyi yolundan çeviremez. Gün gelir askerimizle, gün gelir polisimizle, operasyon üzerine operasyon yapar, inlerine girer bellerini kırarız." dedi.

Yıldırım, AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, yoğun ve çok faydalı istişarelerin arkasından toplantının sonuna gelindiğini belirtti.

"Kapanış konuşmamızın arkasından istiklal mücadelemizin sembolü olan ve AK Parti hareketinin millete hizmet aşkıyla yola çıktığı bu güzel şehirden, Afyonkarahisar'dan ilham alarak ayrılmış olacağız." diyen Başbakan Yıldırım, iki gün süren toplantılarda, memleketin yararına olacak fikir ve görüşleri paylaştıklarını ifade etti.

AK Parti'nin, Türkiye siyaseti ve demokrasisine hep ilkleri yaşattığını vurgulayan Yıldırım, "Biz burada milletin sesinin, beklentilerinin, millet siyasetinin ve hissiyatının güzergahını belirleme gayreti gösteriyoruz. Dolayısıyla bu toplantılar boyunca ortaya konan her fikir, her öneri, her uyarı hem AK Parti'nin hem de Türkiye'nin geleceği adına çok önemlidir, hayati öneme sahiptir. Geleceğe doğru emin adımlarla yürürken yaptığımız bu değerlendirmeler ve vardığımız sonuçlar yolumuza ışık tutacaktır. AK Parti her zaman Türkiye'de siyasetin gündeminin belirleyicisi olmuştur ve bizim burada eriştiğimiz, ulaştığımız hususlar Türkiye siyasetine de yol gösterecektir." diye konuştu.

Her toplantıda olduğu gibi Afyonkarahisar'daki buluşmada da AK Parti'ye yakışan olgunlukta ve zenginlik içerisinde dolu dolu iki gün geçirdiklerini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Ankara'ya güç ve enerjisi tazelenmiş, daha önemlisi Türkiye'nin geleceği için umudu kuvvetlenmiş olarak dönüyoruz. İnşallah hızımızı hiç kesmeden hükümetimiz, Meclis Grubumuz ele ele vererek, çalışmalarımıza kaldığımız yerden kararlılıkla devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin iç ve dış meselelerde yoğun bir gündemden geçtiğine işaret eden Yıldırım, terörle hem yurt içinde hem de sınır ötesinde amansız bir mücadele verildiğini vurguladı.

Toplantıya katılan milletvekillerinde, terörle mücadele konusunda gördüğü kararlılıktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Yıldırım, "Evelallah bu milletin birliğine, bu vatanın bütünlüğüne, bu ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanmasına ve Türkiye'nin istikrarına kasteden her planı bozarız, bozacağız. Bütün ihanet çeteleri, kirli odaklar bir araya gelse bu millete asla geri adım attıramaz. Bunu herkesin bilmesi lazım." dedi.

- "Gün gelir 7'den 77'ye sokaklara ineriz"

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstiklalimizi ve geleceğimizi milli mücadele yıllarında nasıl canımız pahasına koruduysak, bundan böyle de aynı şekilde yiğitçe koruyacağız. 15 Temmuz'da bu milletin iradesini esir alacağını zannedenler gerçeği en açık şekilde görmüştür. Tarihte namluların, topların, tankların üzerine yürüyen kahramanlar elbette görülmüştür ancak evlerden, sokaklardan, caddelerden bir milletin oluk oluk namluların, tankların üstüne yürüdüğünü, onları teslim aldığını gören hiçbir ulus yoktur. Bu ulusun adı Türk ulusudur. Bu millet elinde silah olmadan ama yüreğinde dağ gibi imanıyla eşkiyaya 'dur' demiş bir millettir.

Bu topraklar gerektiğinde her yaştan, kesimden, görüşten insanın millet aşkıyla birer kahramana dönüştüğü topraklardır. Bu miletin vatan aşkını, millet sevgisini iyi anlayamayanlar tarih boyunca hep yanlış yerde durduklarını görmüşler ve ağır bedeller ödemişler. Ne FETÖ ne BETÖ ne DEAŞ ne de başka bir kirli terör örgütü bu yüce milleti dize getiremez, bu ülkeyi yolundan çeviremez. Gün gelir askerimizle, gün gelir polisimizle, operasyon üzerine operasyon yapar, inlerine girer bellerini kırarız. Gün gelir 7'den 77'ye sokaklara iner, göğüslerimizi siper eder, çıplak ellerimizle bizden gasbettikleri tankları, tüfekleri onlardan geri alırız. Herhalde bu millete oyun olmayacağını, dost da düşman da cümle alem görmüştür. Görmemiş olanlar da 15 Temmuz'a baksın."

Yıldırım, Türkiye için 15 Temmuz'da ikinci Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığını, 15 Temmuz'un bir milat olduğunu kaydetti.

- "Bütün hainliklerin hesabını tek tek verecekler"

Türkiye'nin bir daha hiçbir şekilde böyle acı bir tecrübeden geçmeyeceğini, geçmemesi için ne gerekiyorsa azimle, kararlılıkla gereğini yapacaklarını anlatan Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"FETÖ, PKK, DEAŞ, yaptıkları bütün hainliklerin hesabını tek tek verecekler. Bu ülkeye yapılan fenalıkları bu millet asla unutmaz ne de unutturur. 15 Temmuz ruhunun, Yenikapı ruhunun, birliğimizin, beraberliğimizin, cumhuriyet ve demokrasimizin teminatı olduğunu biliyoruz ve daima bu ruhu yaşatmanın gayreti içinde olacağız. 79 milyon vatandaşımızın beklentisi de hissiyatı da budur. Bunu anlayamayan halen teröre karşı net bir duruş ortaya koyamayanlar da bir gün mutlaka bu gerçeği görecektir. Bugün halen bunca şehit ve gazimize rağmen, ısrarla kafaları bulandırma gayreti içinde olanların da bir gün gelecek kafalarına dank edecek ama o gün onların bu milletin yüzüne bakacak yüzleri de asla olmayacak. Tarih nasıl kahramanları yazıyorsa, hainleri, korkakları da aynı şekilde yazacaktır."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :