AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (6)- "Başika'da DEAŞ'a karşı bu zamana kadar etkin mücadele sürdürüldü. Başika Kampı'ndaki askerlerimiz, bölgede eğitim veriyor. Burayı Irak topraklarından ülkemize yönelecek terör saldırılarını önlemek açısından çok öne

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Başika'da DEAŞ'a karşı bu zamana kadar etkin mücadele sürdürüldü. Başika Kampı'ndaki askerlerimiz, bölgede eğitim veriyor. Burayı Irak topraklarından ülkemize yönelecek terör saldırılarını önlemek açısından çok önemli görüyoruz. Biz bu kampı boşaltırsak ülkemize yönelik terör saldırılarının da önünü açmış olacağız. Terör örgütlerinden başkasına yaramayacak bu talebi asla ve asla dikkate almayacağız." dedi.

Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen "Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez" temalı, 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Terörün Irak ve Suriye topraklarından, Türkiye'ye de büyük bir tehdit oluşturduğuna işaret eden Yıldırım, bu yüzden Suriye sınırlarını güvence altına almak ve DEAŞ'ın, Türkiye'ye saldırılarını önlemek, bölgede yaşayan halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattıklarını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, 50 günü geçen operasyonda şu ana kadar bin 270 kilometrekare alanın terör unsurlarından temizlendiğini söyledi.

Harekatın Özgür Suriye Ordusu öncülüğünde gerçekleştiğini, Türk Silahlı Kuvvetlerinin de gereken lojistik desteği sağladığını anlatan Yıldırım, "Bu temizlik harekatı yeterli güvenli alan oluşturuluncaya kadar devam edecek. Takriben 5 bin kilometrekarelik bir alan bütün terör unsurlarından temizlenecek. Irak'ta, Suriye'de istikrarın sağlanması, DEAŞ'tan PYD'den, YPG'den, PKK'dan bölgenin temizlenmesi ve ülkemize sızmaların önlenmesi için gereken her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu her fırsatta, her zeminde dile getirdiklerini aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Coğrafyamızda kan ve gözyaşı artık sona ersin istiyoruz, kardeş kanı dökülmesin istiyoruz. Coğrafyamızın 2. Dünya Savaşı sonrasında olduğu gibi parsel parsel yeniden bölünüp parçalanmasını istemiyoruz. Başika'da DEAŞ'a karşı bu zamana kadar etkin mücadele sürdürüldü. Başika Kampı'ndaki askerlerimiz, bölgede eğitim veriyor. Burayı Irak topraklarından ülkemize yönelecek terör saldırılarını önlemek açısından çok önemli görüyoruz. Biz bu kampı boşaltırsak ülkemize yönelik terör saldırılarının da önünü açmış olacağız. Terör örgütlerinden başkasına yaramayacak bu talebi asla ve asla dikkate almayacağız. Ayın şekilde Fırat Kalkanı, tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah DEAŞ örgütünü hem Suriye'de hem Irak'ta temizlemek için koalisyon güçleriyle bir yandan, bir yandan da kendi imkan ve kabiliyetimizle sürdürüyoruz."

Yıldırım, Cerablus'ta artık hayatın normale döndüğünü, binlerce insanın evlerine, köylerine yerleştiğini belirterek, Rai ve Dabık'ın da terörden temizlendiğini hatırlattı. Yıldırım, "Dabık üzerinde büyük bir efsane süregeliyordu ama orada yapılan akıllıca bir planlamayla çok kolay bir şekilde kayıp vermeden orası da terör unsurlarından temizlendi. Operasyonlar hem yurt içinde hem yurt dışında tüm hızıyla devam edecek. Ta ki milletimiz huzur ve güven içinde oluncaya kadar." dedi.

- "Mali disiplini kararlılıkla sürdüreceğiz"

Başbakan Yıldırım, 2017 bütçesinin Meclis'e sunulduğunu hatırlatarak, bunun AK Parti hükümetlerinin hazırladığı 15'inci bütçe olduğunu söyledi.

Bütçenin merkezinde her zaman olduğu gibi insanın ve yatırımın bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Önümüzdeki dönemde mali disiplini de kararlılıkla sürdüreceğiz. 2017'de bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 1,9 civarında olacak." diye konuştu.

Yıldırım, 2017 bütçesinde yine en büyük payı eğitime ayırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bütçenin yüzde 22'si yani 122 milyar lira eğitimin. Hatırlayın 2002'de bu sadece 11 milyardı. 11 milyardan 122 milyara, on katından fazla. Geçen yıla göre yatırım ödeneklerini de yüzde 30 artırıyoruz. Enflasyon yüzde 7,5, yatırım ödeneklerinin artış miktarı onun 4 katı. 2016 yılında 60 milyar olan yatırım ödeneğini 78 milyara çıkardık. KOBİ'lerimize 1 milyar 100 milyon destek vereceğiz. Kamu yatırımları içerisinde yine her zaman olduğu gibi ulaştırma, altyapı en büyük payı alıyor.

2002'de bütçe giderlerimizin yüzde 43'ü faize gidiyordu, 2017'de ise bu oran yüzde 9'un altına düştü. AK Parti göreve geldiğinde 100 lira vergi alınıyordu, 86 lirası faize gidiyordu. 2017'de 100 lira vergi toplanıyor, sadece 11 lirası faize gidiyor. Diğeri de millete hizmet için harcanıyor. İnşallah yarınımız bugünden daha güzel olacak."

- "İşimiz hizmet, gücümüz millet"

"İşimiz hizmet, gücümüz millet" dediklerini, 14 yılda rekordan rekora koştuklarını belirten Yıldırım, Türkiye'nin dünyanın en çok yurt dışında temsilciliği olan 6'ınca ülke haline geldiğini, temsilcilik sayısının 163'ten 235'e çıktığını aktardı.

Dünyanın 3'üncü büyük tohum, yem bankasını da Türkiye'nin kurduğunu dile getiren Yıldırım, 2006'dan bugüne Avrupa'nın en büyük tarımsal hasılasına sahip ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Avrupa'nın ilk, dünyanın 3'üncü denize inşa edilen havalimanını da Ordu ve Giresun'a kazandırdıklarını hatırlatan Yıldırım, dünyanın en büyük kapasitesine sahip havalimanına da yine AK Parti iktidarının mührünü vurduğunu kaydetti. Marmaray ile 150 yıllık hayali gerçeğe dönüştürdüklerini anlatan Yıldırım, "Atalarımız, Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan denize indirdi. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da trenleri denizin altından geçirdi." dedi.

- "One minute yanında bir de two minutesimiz var"

Avrasya tünelinde de sona gelindiğini aktaran Yıldırım, buna ilişkin bir anısını paylaştı. Tünelin 106 metre derinlikte inşa edildiğini, dünyanın deniz altından geçen en derin tünelinin ise 44 metre olduğunu ve ABD'de bulunduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Olur mu, olmaz mı? 6 ay bunun münakaşası sürdü. Bunu yapacak mühendislik bilgisi var mı? Deprem fayına 15 kilometre mesafede. Bütün bunların çok titiz çalışıldığı, en iyi bu konudaki uzmanlarla çalıştık ve nihayet şimdi o hayal de gerçeğe dönüyor. Dünyanın en derin denizaltından geçen tünelini de yapıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanımız Davos'ta 'One minute' dedi, Avrasya ile 'Two minutes' diyoruz. Avrupa'dan Asya'ya iki dakikada geçiyoruz. 20 Aralık'ta da açılışını yapıyoruz inşallah. 'one minute' yanında bir de 'two minutesimiz var hayırlı olsun."

Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü hizmete açarak, İstanbul Boğazı'na üçüncü gerdanlığı taktıklarını belirterek, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü deyip geçmeyelim. Üzerinden demiryolu geçecek dünyanın en geniş köprüsüdür. 60 metre açıklığı var ve boğazın kuleler arasındaki açıklığı en fazla olan köprüdür. Ayrıca kule yüksekliği de dünyada en yüksek olan çok farklı, çok estetik bir projedir." diye konuştu.

- "Dünyanın ilklerini yapmak bizlere nasip oluyor"

"Dünyanın ilklerini yapmak bizlere nasip oluyor." diyen Başbakan Yıldırım, bundan sonraki hedeflerinin ise yine boğazın altından geçecek üç katlı tüneli gerçekleştirmek olacağını bildirdi. Yıldırım, "Trenler için yaptık, arabalar için yaptık, şimdi trenlerle arabaları bir arada geçirecek 3 katlı tüneli de inşallah gerçekleştireceğiz. Bu projenin yanı sıra Kanal İstanbul Projesi'nin de çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü için ilk kazmanın 18 Mart 2017'de vurulacağını bildirerek, bu köprünün kuleler arası açıklık itibarıyla dünyada en uzun köprü olacağını söyledi.

Yıldırım, ilkler ve enlerle AK Parti'nin yoluna devam ettiğini, en büyük projelerin AK Parti iktidarına nasip olduğunu belirterek, bu projelerin gerçekleştirmesinden emeği olan AK Parti kadrolarına da teşekkür etti. Bu kadrolarla iftihar ettiğini belirten Yıldırım, dev yatırımlar ve mega projelerin hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

AK Parti'nin sahip olduğu iki güç bulunduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Birincisi millete olan inancımız, güvenimiz, bağlılığımız; ikincisi istişare kültürümüzdür. Üç gün boyunca bütün başlıkları konuşacağız, istişarelerimizi yapacağız. Bugün bakan arkadaşlarımız sunum yapacaklar. Ekonomi, enerji, altyapı, ulaşımla terörle iç dış güvenlikle ilgili bakanlarımız sunumlar yapacak. Tespit ettiğimiz sorun alanlarına yönelik eleştiri ve çözüm önerilerini tartışacağız. Yarınki kapanış oturumda da yine bunları vatandaşlarımızla paylaşacağız. AK Parti'nin geçmişinden aldığı güçle, tecrübeyle geleceğe yönelik yapacaklarını da yarınki kapanış oturumunda dile getireceğiz. Milletimiz rahat olsun. İyi ki AK Parti var. Türkiye sahipsiz değil. AK Parti dimdik ayakta. Evelallah her engeli, dayanışmayla, omuz omuza millet yolunda hizmetle aşacağız. Milletin hak ettiği menzile kararlı adımlarla yürüyoruz. AK Parti millet, AK Parti ülke, AK Parti ay yıldızlı bayrağın davasıdır."

- "Millet yenilmez, Türkiye bölünmez" adlı kısa film gösterildi

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, şehitler ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Başbakan Binali Yıldırım, salona AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile girdi.

Şehitler için Fatiha okunan programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatan "Millet yenilmez, Türkiye bölünmez" adlı kısa film gösterildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı vatandaşları meydanlara davet ettiği açıklamanın görüntüsü, salondakiler tarafından alkışlandı.

Kısa filmde, FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyduğu sırada şehit düşen reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilendi.

Özel Kuvvetler Komutanlığında, darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra darbecilerce şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in fotoğrafları, salondakiler tarafından alkışlandı.

Kısa filmde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kazan ilçesinde bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde darbecilere engel olmaya çalışırken bacağından yaralanan 70 yaşındaki Mustafa Zorova'nın, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan ifadelere de yer verildi.

Kısa filmde, milletin omuz omuza vererek hain darbe girişimini püskürttüğü vurgulandı.

Filmin son kısmında, FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyduğu sırada şehit düşenlerin tamamının fotoğrafları ekrana yansıdı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :