AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantının bugünkü oturumlarında, 15 Temmuz darbe girişimi, terörle mücadele, ekonomi, dış politika, enerji ve ulaştırma konularında sunumlar yapılacak

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti'nin 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ilk günündeki oturumlarda, 15 Temmuz darbe girişimi, terörle mücadele, ekonomi, dış politika, enerji ve ulaştırma konularında sunumlar yapılacak.

AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlenen "Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez" temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Başbakan Yıldırım başkanlığında ilk kez gerçekleştirilen toplantının bugün yapılacak basına kapalı oturumlarında, 15 Temmuz darbe girişimi, terörle mücadelede, ekonomi, dış politika, enerji ve ulaştırma konuları ele alınacak.

Öğleden sonraki ilk oturumda, ekonomi alanında Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, enerji konularında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ulaştırma projeleriyle ilgili ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sunum yapacak.

İkinci oturumda ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve terörle mücadeleyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dış politikayla ilgili de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılımcılara bilgi verecek.

- Anayasa ve başkanlık sistemi sunumu yarın

25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ana gündemini oluşturan anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili sunumlar ise yarın yapılacak.

Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve AK Parti MKYK Üyesi, İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu sunum gerçekleştirecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :