AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Başbakan Davutoğlu: (9)

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, zulmün, zalimin ve sömürgeci anlayışların karşısında olmaya devam edecektir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Afyonkarahisar'da düzenlenen AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1. Dünya Savaşı'ndan sonraki gerek sömürgeci, gerekse tek tipçi ideolojilerin kurduğu rejimlerin açtığı yaraların kapanması için her şeyi yapacaklarını söyledi.

Hiçbir etnik mezhep, dini ayrım gözetmeden mazlumlara yardım etmeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, "Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da 'inadına kardeşlik, inadına kardeşlik, inadına kardeşlik' diyeceğiz. 'İnadına merhamet' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Türkiye olarak kapılarının tüm mazlumlara açık olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bizi, şu veya bu grubu desteklemekle suçlayanlara şimdi söylüyorum; Bir tek kişi göstersinler Suriye'den bize gelip de 'Ben Arap'ım' dediği için kapı dışında kalan... 'Ben şu ideolojiye sahibim' dediği için içeri alınmayan... 'Ben Türkmen'im' dediği için kapının öbür tarafında kalan, 'Ben Kürt'üm dediği için Türkiye'ye alınmayan bir tek kişi göstersinler. 'Ben Hristiyanım', 'Ben Yezidiyim' dediği için Türkiye'ye alınmayan bir tek kişi göstersinler. Hepsine bağrımızı açtık. Çünkü aynen Hazreti İbrahim'den bugüne gelen bütün o kutlu yürüyüşlerin takipçileri gibi, insan onuru söz konusu olduğunda hiçbir başka soru ve kimlik sorusu sormayız. Bundan sonra da nasıl  Halilürrahman herkese açıktı, bizim kapımız da Ahi Evran'ın geleneği olarak önümüze gelen bütün kardeşlerimize açık olacak. Gönlümüz açık olacak. 

Allah bize öylesine bir şefkat ve kudret versin ki bizden şefkat isteyen herkese şefkat elimizi, bizden kudret bekleyen herkese kudret elimizi gösterebilelim. Şimdi dedelerimizin duasını daha iyi anlıyorum. Allah devlete ve millete zeval vermesin. Devleti ve milleti zeval görenlerin, zayıflayanların ne duruma düştüklerini hepimiz biliyoruz. Bütün bu çabalarımız, Orta Doğu'daki kardeşlerimizin, Orta Asya'daki, Kafkasya'daki, Balkanlar'daki kardeşlerimizin huzuru için."

Kobani olaylarını bahane ederek, bazı kişilerin Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak istediğini vurgulayan Davutoğlu, "Dışardaki çevreler aslında şunu yapmak istiyorlar; Madem ki bu mazlumların sığınağı olan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var, herkese merhamet elini uzatan bir devlet var, biz onu yıkarsak, onu zaafa uğratırsak, istediğimiz oyunu Orta Doğu'da oynarız diye bu piyonları kullanıyorlar. O piyonlara da sesleniyorum; Kendinizi kullandırtmayın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, eski bildiğiniz Türkiye değil. Milleti ile barışmış, milleti ile bütünleşmiş bir devletten daha kudretli bir devlet olamaz. Biz bu bağı güçlendirerek, sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Evrensel iddialarını da da sürdüreceklerini bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Her yerde Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bütün bu zulümlerden sorumlu olduğunu söyleyeceğiz. Korkmayacağız. Çünkü orada 5 ülkenin girdiği pazarlıklar Suriyelilerin canına, Filistinlilerin kanına, Iraklıların canına ve malına mal oluyorsa, biz susmayız. Çünkü o kardeşlerimizin dedeleri her bir şehitliğimizde bizim dedelerimizle yan yana yattı. Onun için Birleşmiş Milletler zemininde, onun için G-20 zemininde ve dünyadaki her platformda insanlığın vicdanı olmanın çabasını sürdürmeye devam edeceğiz."

G-20 zirvesi için 2 hafta sonra Avustralya'ya gideceklerini anlatan Davutoğlu, dünyanın en gelişmiş ekonomileri ile hem kalkınmakta olan bir ülkenin başbakanı, hem de adaletsizliklerin ve eşitsizlikler karşısında açık bir tavır sergileyen ülkenin başbakanı olarak oturacağını ifade etti.

Türkiye'nin gelecek sene G-20'ye dönem başkanlığı yapacağını anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"G-20'ye dönem başkanlığı yaparken, en az gelişmiş ülkelerin toplantılarına da ev sahipliği yapacağız. Bunları bilerek aynı yıl içinde topluyoruz ki dünyada ekonomik adalet sağlanmadan, kalıcı siyasi istikrar da sağlanamaz. Nihayet 2016'da da Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağız. İşte yeni Türkiye bu. Kendi halkının her bireyine saygı gösteren, onun onurunu devlet onuru bilen, dünyadaki her bir mazluma sahip çıkan, onun hakkını insanlık hakkı olarak gören yeni bir Türkiye doğuyor.

Dostlar sevinsin. Bu Türkiye, sadece Türkiye'nin vatandaşlarına değil, bütün dostlarına el uzatacak şefkatte ve kudrette olacaktır. Düşmanlar çekinmeye ve korkmaya devam etsinler. Çünkü bu Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, zulmün, zalimin ve sömürgeci anlayışların karşısında olmaya devam edecektir. Ne mutlu geçmişteki o kutlu yürüyüşlerin bugünkü takipçileri olan AK Parti kadrolarına. Ne mutlu o kadrolara dua ederek destek veren, meydanları doldurarak destek veren o aziz vatandaşlarımıza. Ne mutlu gelecek nesillere ki, inşallah bizim devraldığımız Türkiye'den çok daha güçlü, etkin ve dünyada saygı ve itibar sahibi olan Türkiye'de doğacaklar. Allah, böyle bir neslin doğuşuna öncülük etmeyi bize nasip eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun."

AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Davutoğlu'nun yarın yapacağı kapanış konuşması ile sona erecek.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı