AK Parti 1. Olağanüstü Kurultayı

AK Parti 1. Olağanüstü Kurultayı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan:

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığına seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu bilmenizi istiyorum, Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir, sadece bir isim değişikliğidir. Ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır, yeni bir milattır" dedi.

Erdoğan, AK Parti 1. Olağanüstü Kurultayı'nın yapıldığı Ankara Spor Salonu'na gelişinde, salonun dışındaki vatandaşlara hitap etti. 

Konuşmasına, "Hanımefendiler, beyefendiler, birinci olağanüstü kurultayımızda, böyle anlamlı buluşmada bir arada olmanın mutluluğu içerisinde sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum" diyerek başlayan Erdoğan, Ankara'nın en büyük salonunda yapılacak olağanüstü genel kurulda, çok daha detaylı bir şekilde hitap edeceğini söyledi.

"Şunu bilmenizi istiyorum, Bizim, bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir, sadece bir isim değişikliğidir. Ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır, yeni bir milattır" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Şu anda 40 bine varan Türkiyemizin 81 vilayetinden buraya gelen kardeşlerim birşeyi ortaya koyuyorsunuz; Biriz, iriyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz hep birlikte Türkiyeyiz. Misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik, taviz vermedik. Ama biz 77 milyonu sevdik, kucakladık, ayırt etmeksizin kucakladık. 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarımıza, ayırt etmeksiniz hizmet götürdük. Aynı şekilde bu hizmeti götürmeye devam edeceğiz. Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a 780 bin kilometrekare, hep birlikte inşallah ihya oldu, inşa oldu, inşa olmaya devam edecek. Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Asla taviz vermek yok. Hep ne dedik meydanlarda? Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Yine böyle yürüyeceğiz."

Bu yolda birlikte yürüdükleri, içlerinden biri olan ortak adayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu belirten Erdoğan, "İnanıyorum ki bugünkü kongreden de katılımın tümünün ittifakıyla, Ahmet Davutoğlu kardeşim çıkacaktır. Ve süratle yarın cumhurbaşkanlığıyla ilgili yemin törenini yaptıktan sonra, devir teslim töreninden sonra da kendilerine inşallah kabineyi kurma görevini vereceğiz. Ve cuma günü de inşallah yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır" dedi.

"Sizlerden ayrılmıyorum, ama bugüne kadar genel başkan, başbakan sıfatıyla aranızdaydım. İnşallah bundan sonra 10 Ağustos'ta seçmiş olduğunuz ilk cumhurun başkanı olarak aranızda olacağız" diyen Erdoğan, vatandaşlardan haklarını helal etmelerini sitedi. Erdoğan, kendi hakkını da helal ettiğini söyledi.

-Notlar

Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu'na eşi Emine Erdoğan ile geldi. Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterisi arasında hazırlanan otobüs üzerine çıkarak bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından, kongreye Hakkari'den gelen ve yöresel kıyafet giyen bir grup otobüsün üzerine davet edildi. Erdoğan, Hakkarili konuklarla alandakileri selamladı. Erdoğan daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçti.  

Kaynak:Haber Kaynağı