AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi

Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "3 Kasım 2002'de asırların boynu büküklüğüne isyan eden bu aziz millet, zulüm çarklarını tek tek kırarak ayağa kalktı, kendi adamını, milletin adamını Recep Tayyip Erdoğan'ı bir tarih yapıcı olarak ortaya çıkardı. Bugün bu gerçeğin en nadide, en somut anını hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, parti tüzüğünün ilgili maddelerince aranan büyük kongre yeter sayısının üzerinde, bin 245 delegenin, katılımıyla resmi olarak başladı. 

Kongrenin açılışını yaparak, partililere hitap eden Soylu, AK Parti'nin 12 yılda Türkiye'de bütün rakamları değiştirdiğini, kalkınma mücadelesini kesin bir zafere ulaştırdığını belirterek, Türkiye'de tam anlamıyla sessiz bir devrim yaşandığını, yükselme çağının yeniden başladığını, Türkiye'nin tarihiyle, öz değerleriyle barışarak, kendinde büyük ufuklara ilerleme gücü ve kudretini hissetmeye başladığını söyledi. 

AK Parti iktidarlarının az zamanda çok büyük işler başardığını, ceberrut devletin, millet için varolan hizmet devletine dönüştüğünü, AK Parti'nin tüm siyasi ve devlet hayatını darbe kanserinden ebediyen kurtardığını anlatan Soylu, "AK Parti, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, merhum başvekillerimiz rahmetli Adnan Menderes, Özal ve Erbakan'ın yapmayı hayal ettiklerini gerçekleştirerek, bugün burada tarihin huzurunda cenabı Hakka hamd etmemize vesile olmuştur" dedi. 

Süleyman Soylu, AK Parti'nin ve partinin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın millet yolunda çok çile çektiğini, mazide yaşananları asla unutmadıklarını ifade ederek, "3 Kasım 2002'de asırların boynu büküklüğüne isyan eden bu aziz millet, zulüm çarklarını tek tek kırarak ayağa kalktı, kendi adamını, milletin adamını Recep Tayyip Erdoğan'ı bir tarih yapıcı olarak ortaya çıkardı. Bugün bu gerçeğin en nadide, en somut anını hep birlikte yaşıyoruz. Genel Başkanımızı, Başbakanımızı ve Cumhurbaşkanımızı, liderimizi, Cumhurbaşkanlığı görevine bugün burada sadece bu salonda değil, bu salonda gönlü olan milyonlarca insanla şan ve şerefle uğurluyoruz" diye konuştu. 

Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

"Bugün bir yanımız başımızla göklere değecek kadar onurluyuz, bir yanımızla da hissetmeye engel olamadığımız bir hüznü hep birlikte yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün bu tarihi anda bu kürsüden AK Parti'nin her kademedeki yöneticileri, teşkilatları adına ve onların hislerini temsilen zatıalinize seslenmek istiyorum; Sizin prensipleriniz, sizin hassasiyletlerinzi, sizin karakteriniz AK Parti'de her zaman özenle yaşatılacaktır. Cesaretiniz ve kararlılığınız milletimize hizmet yolunda bize, bu kutlu yürüyüşe gönül verenlere, bu aziz davanın coşkulu mensuplarına her zaman rehber olacaktır. AK Parti'nin banisi olarak bugün bizlere emanet ettiğiniz bu mukaddes dava bayrağı asla yere düşmeyecek, yere düşürülmeyecektir. 

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım, Sayın Genel Başkanım bilmelisiniz ki ve bütün dünya bilmelidir ki bundan sonra nerede olursanız olunuz, hangi görevi deruhde ederseniz ediniz, derinliklerin dibine kadar sizinle birlikte olacağız. Allah bizleri bu kutlu yürüyüşün büyük mücadele insanlarını ayırmasın. "

Kaynak:Haber Kaynağı