AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

Kongre, Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Taşkent'te akrabaları ve hemşehrileri tarafından ilgiyle izleniyor

KONYA (AA) - AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni, Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Taşkent'te akrabaları ve hemşehrileri heyecanla izliyor.

Ankara'da düzenlenen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "veda kongresi" olarak adlandırdığı kongre, Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesinden dolayı ayrı bir önem taşıyor. 

Davutoğlu'nun memleketi Konya'nın Taşkent ilçesinde ise bazı vatandaşlar, kongreyi izlemek için kahvehanede toplandı. İlçe halkının büyük çoğunluğunun, kongre heyecanını yerinde yaşamak için otobüslerle Ankara'ya gittiği öğrenildi.

- Nilüfer halanın kongre heyecanı

Kongreyi kızı ve eşiyle Taşkent'teki evinde izleyen Ahmet Davutoğlu'nun halası Nilüfer Özlen ise yeğeni Davutoğlu'nun konuşmasını merakla bekledi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından Davutoğlu'nun kürsüye çıkmasıyla büyük heyecan yaşayan Özlen, gözyaşlarına hakim olamadı.

Duygularını AA muhabiriyle paylaşan Özlen, yeğeni Davutoğlu ile gurur duyduğunu söyledi.

Ahmet Davutoğlu'nun kongre konuşması yapmak üzere kürsüye çağrılmasını göz yaşları içerisinde izleyen Özlen, "Yeğenimi kürsüye doğru yürürken görünce; 'Küçük yaşta öksüz kalmıştı, bugünlere getiren Allah'a hamdolsun' dedim, mutluluktan ağladım" diye konuştu.

Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı seçildiği günden itibaren, heyecanla bugünkü kongreyi beklediklerini ifade eden Özlen, yeğeninin AK Parti Genel Başkanı seçilmesiyle büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi. Yeğeninin Dışişleri Bakanı olduğunda, bugünlere de geleceğine inandığını aktaran Özlen, şöyle devam etti:

"Yeğenim bu işi başlatmıştı, elhamdülillah sonunu getirdi. Başbakan olacak diye duymuştum. Çok şükür o ana geldik. Hepimiz hem ağladık hem güldük. Neredeydi nelere geldi diye... Çok mutluyuz. Yeğenimin yeni görevini Cenab-ı Hak hayırlı etsin. O hep dua aldı zaten. Herkesten dua aldı. Şimdi dualar ikiye katlanacak inşallah. Dualarımız onunla. Başarılar diliyoruz." 

Davutoğlu'nun dayısının eşi Gülümser Türkalp ise bugünün kendileri için ayrı bir anlamı olduğunu vurguladı. Aday gösterilmesinin ardından çok mutlu olduklarını belirten Türkalp, "Ahmet Davutoğlu bugün kongrede AK Parti Genel Başkanı seçiliyor. Kendisiyle gurur duyuyorum. Dualarım onunla" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı