AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

Divan Başkanı İpek:

ANKARA (AA) - AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde divan başkanlığına seçilen Haluk İpek, "Türkiye, Erdoğan'ın şahsında ve liderliğinde yeniden büyük devlet oldu. Mazlumların hamisi, zalimlerin korkulu rüyası oldu. Türkiye özgüven kazandı, özgüvenini artırdı" dedi.

İpek, Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kongrenin, millet, ülke ve demokrasi için hayırlara vesile olmasını diledi. 

Bugünün, ülke ve AK Parti için tarihi bir gün olduğunu belirten İpek, Türkiye'nin kalbinin, dünyanın gözü ve kulağının Ankara Arena Spor Salonu'nda olduğunu söyledi.  

İpek, AK Parti'nin 13 yıl önce, 14 Ağustos 2001'de Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kutlu bir yolculuğa başladığını ve "hedefin Türkiye'ye barış, köhnemiş siyasete yeni bir soluk kazandırmak olduğunu" ifade etti.

AK Parti'nin kurulduğu günlerde Türkiye'de siyasetin susuz, kuru ve verimsiz bir toprak gibi olduğunu ileri süren İpek, o dönemde çözümsüzlük ve kriz üreten, sorunlara sorun ekleyen siyasetin hakim olduğunu savundu. 

Türkiye'nin 13 yıl önceki durumunu okyanusta sürüklenen bir gemiye benzeten İpek, milletin 3 Kasım 2001'de geminin kaptanlığına Erdoğan ve AK Parti'yi getirdiğini belirtti. İpek, "AK Parti, Allah'ın da inayeti ile gemiyi sağ salim limana yanaştırdı. AK Parti o karanlık günlere güneş gibi doğdu" dedi. 

İpek, Türkiye'nin, Erdoğan'ın liderliğinde, elde ettiği kazanımlar ve gelişimin yanı sıra sayısız reform ve devrime şahit olduğuna işaret ederek, "Türkiye, Erdoğan'ın şahsında ve liderliğinde yeniden büyük devlet oldu. Mazlumların hamisi, zalimlerin korkulu rüyası oldu. Türkiye özgüven kazandı, özgüvenini artırdı" değerlendirmesinde bulundu. 

-"Bu, AK Parti için asla son değil, yeni bir başlangıçtır"

Milletin, Erdoğan'ın adını silinmemek üzere gönlünün en müstesna yerine kaydettiğini ve onu demokrasi tarihinde "halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı" olarak görevlendirdiğini kaydetti.

İpek, Recep Tayyip Erdoğan'a, millet, ülke, demokrasi ve AK Parti adına şükran ve minnetlerini sunarak, "Yarın, kendilerini cumhurbaşkanlığı makamına uğurluyoruz. Bu, AK Parti için asla son değil, yeni bir başlangıçtır" diye konuştu. 

Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı olması nedeniyle AK Parti hareketinden ayrılmadığını vurgulayan İpek, AK Parti'nin Erdoğan, yeni başbakan ve genel başkan liderliğinde bütün kadroları ve teşkilatlarıyla Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonları için çalışmaya devam edeceğini bildirdi. 

İpek, partide bayrak değişimi olduğunu, ancak rota değişikliği ve dümen kırmanın asla söz konusu olmayacağının altını çizerek, bunun bir yenilenme, tazelenme olduğunu ve kongrenin de bunun için toplandığını söyledi.

Tek gündemli kongrede, partinin yeni genel başkanının belirleneceğini anımsatan İpek, büyük kongrenin karar ve tercihinin AK Parti, ülke, millet, siyaset ve demokrasiye hayırlı olmasını diledi. 

Divan Başkanı İpek'in konuşmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kongrede, ilan edilen gündemin okunmasının ardından Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatıyla ilgili belgesel gösterimi yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı