AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

Kongre Divan Başkanlığına AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili İpek seçildi

ANKARA (AA) - AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin divan başkanlığına AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek seçildi.

Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleşitiren AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresi'nde AK Parti Tüzüğü gereğince divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

Tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamaya sunulan ve ilk sırada Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı listede çok sayıda bakan, parti genel başkan yardımcısı ve kongreye katılan bin 245 delegenin imzası yer aldı. 

Divan başkan ve üyelerinin birlikte seçildiği liste uyarınca Divan Başkanlığına  AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek seçildi. Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti İstanbul Milletveki ve Grup Başkanvekili Berna Satır seçilirken, divan üyeleri de İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı