Ajax 15'lik milli oyuncuya talip

Ajax 15'lik milli oyuncuya talip

Norveç Milli Takımı'nın 15 yaşındaki oyuncusu Martin Ödegaard'a

OSLO (AA) - Norveç Milli Takımı'nın 15 yaşındaki oyuncusu Martin Ödegaard'ı kadrolarına katmak isteyen Avrupa'nın birçok büyük takımı arasına Hollanda'nın Ajax takımı da dahil oldu.

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Norveç milli takımında sahaya çıkarak elemelerde oynayan en genç futbolcu unvanını alan Norveç Ligi (Tippeligaen) takımlarından Stromsgodset'in orta saha oyuncusu Martin Ödegaard'ı Avrupa takımları kadrosuna katmak için girişimlerde bulunuyor.

Stromsgodset'in genç yıldızı, bu sezon genellikle sonradan oyuna girdiği 20 maçta 5 gol ve 6 asistle oynadı.

Henüz 15 yaşında olmasına rağmen hem kulübü hem de milli takımda forma şansı bulan genç yıldızı  Barcelona ve Real Madrid'in yanı sıra İngiliz takımları da transfer etmek isterken son olarak Hollanda'nın Ajax takımı da talip oldu.

Ajax'ın Teknik Direktörü Frank De Boer, Norveç'in VG gazetesine yaptığı açıklamada Martin Ödegaard'ın kariyerindeki bir sonraki durağın Ajax olması gerektiğini savundu. 

De Boer "Eğer seçme şansı varsa, Ajax'ı seçmeli, Ajax onun için mükemmel seçim olur. Çünkü onun gibi bir oyuncu burada şans bulur. Başka bir yer, mesela İngiltere'yi seçerse pek fazla imkanı olmaz. Real Madrid için ise beklenen bir oyuncu değil" dedi.

Ödegaard'ın videolarını izlediğini ve bu yaşında yaptıklarının inanılmaz olduğunu söyleyen Frank De Boer, "Aralıkta 16 yaşını dolduruyor. Daha 15 yaşında yaptıkları inanılmaz. Norveç liginde şimdiden rekabet edebilmesi muhteşem bir şey. Gördüğüm kadarıyla sağlam bir çalımcı, çok iyi top kontrolü olan ve de gol atabilen bir oyuncu. Bu kadar genç bir oyuncunun bunları yapabilmesi çılgınca" yorumunu yaptı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı