"Ailemi, İslamofobi yüzünden ABD'den Pakistan'a taşıdım"

"Ailemi, İslamofobi yüzünden ABD'den Pakistan'a taşıdım"

ABD'de sınıf arkadaşları tarafından "Müslüman" olduğu gerekçesiyle darp edilen 7 yaşındaki Osmani'nin babası Zişan'ül-Hasan:- "Ailemi, Pakistan'a geri taşıdım. Böylece her gün İslamofobi ile yüzleşmek zorunda kalmayacaklar"- "ABD'de Trump başkanlık adaylı

İSLAMABAD (AA) - YUSUF HATİP - ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde ilkokul 1. sınıfa giden ve sınıf arkadaşları tarafından "Müslüman" olduğu gerekçesiyle darp edilen 7 yaşındaki Abdülaziz Osmani'nin babası Zişan'ül-Hasan Osmani, "Ailemi, Pakistan'a geri taşıdım. Böylece her gün İslamofobi ile yüzleşmek zorunda kalmayacaklar." dedi.

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan baba Osmani, okul çıkışında oğlunun beş sınıf arkadaşı tarafından "Müslüman" olduğu için darp edilmesi üzerine ailesini Pakistan'a taşımak zorunda kaldığını belirterek, "ABD'de Donald Trump başkan adaylığını açıkladığından beri Müslümanlara karşı nefret ve ırkçılıkta ciddi bir artış gözleniyor. Ailemi, Pakistan'a geri taşıdım. Böylece her gün İslamofobi ile yüzleşmek zorunda kalmayacaklar." diye konuştu.

Osmani, yaşı küçük olan oğlunun, arkadaşlarının kendisine neden saldırdığına anlam veremediğine dikkati çekerek, "Kendi arkadaşları tarafından dövüldüğü için hala şokta. Sadece 7 yaşında ve hislerini dile getirmekte zorlanıyor." ifadelerini kullandı.

- "Trump, insanların duygularıyla oynuyor"

Çocuğunun darp edilmesine ilişkin ABD'de adli makamlara başvurmayacağını dile getiren Osmani, "Maalesef bu olaylar ABD'de yaygınlaştı. ABD halkının yarısına karşı hukuk savaşı vermek için ne enerjim ne de manevi gücüm var." şeklinde konuştu.

Osmani, ABD'nin büyük bir ülke olduğuna işaret ederek, Müslümanlar için tamamen güvenli olmadığını söylemenin yanlış bir genelleme olacağını da kaydetti. Ülkenin bazı kesimlerinde Müslümanlara karşı düşmanlık beslenmeye başladığını belirten Osmani, "Trump, insanların duygularıyla oynuyor." dedi.

Zişan'ül-Hasan Osmani, "Benim ya da sizin çocuğunuz fark etmez. Devlet olarak onlara güvenli bir ortam sağlamanız gerekir. Onların fiziksel, zihinsel ve inançları bakımından korunmasını sağlamak aynı zamanda sosyal bir sorumluluktur." değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Carolina eyaletinin Cary bölgesinde ilkokul 1. sınıfa giden Pakistan asıllı Osmani'nin babası Zişan'ül-Hasan Osmani (38), okul çıkışında oğlunun beş sınıf arkadaşı tarafından "Müslüman" olduğu için darp edildiği bilgisini sosyal medyadan paylaşmıştı. ABD medyasında yer alan haberlere göre, sınıfta bazı arkadaşlarının sunduğu ürünleri "helal olmadığı" gerekçesiyle yemek istemeyen Abdülaziz, önce arkadaşlarının hakaretlerine maruz kalmış, daha sonra okul otobüsüyle eve dönerken beş sınıf arkadaşı Abdülaziz'i darp etmişti.

Daha önce iki kez Fulbright bursu ve birçok ödül kazanan bilgisayar mühendisi Osmani, ABD'nin terör saldırılarına karşı tedbir almasında kullanılacak yazılımlar üzerinde çalıştı. Bu yıl başında komşularından biri tarafından sözlü olarak taciz edilen Osmani'nin eşi Binish'in, oğullarının darp edilmesinin ardından artık ABD'de yaşamak istemediği, ailenin bu sebeple hafta başında Pakistan'a döndüğü belirtildi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hukuki olarak olayı takip edeceklerini bildirdi. ABD'de en önemli Müslüman hakları savunucusu kurumların başında gelen CAIR'in son İslamofobi raporuna göre, ülke genelinde Müslümanların son dönemde maruz kaldığı sözlü taciz ve benzeri olaylarda iki kat artış oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :