Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

"(Gaziantep'teki terör saldırısı) Bakanlığımızın ekipleri bu konudaki tedavi süreçlerini takip ediyor. İnşallah bu acıların hep birlikte üstesinden geleceğiz. Bizim birliğimize, beraberliğimize ve milletçe bütünlüğümüze yapılmış bir saldırı. Aileler de bu

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziantep'teki terör saldırısının ardından bakanlığına bağlı ekiplerin mağdur ailelerle çalışmalarını devam ettirdiğini belirterek, "İnşallah bu acıların hep birlikte üstesinden geleceğiz. Bizim birliğimize, beraberliğimize ve milletçe bütünlüğümüze yapılmış bir saldırı. Aileler de bunun farkında." dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da, milletin Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı bir ve beraber olduğunu söyledi.

Darbe girişimi gecesinde insanların canlarını tanklara siper ederek büyük bir kurtuluş destanı yazdığını anımsatan Kaya, "O günden sonra PKK, DAEŞ hepsi ayrı ayrı saldırı düzenlediler. Ama milletimizin birliği ve beraberliği, kenetlenmesi her geçen gün artacak." ifadesini kullandı.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Kaya, şöyle konuştu:

"Biz eğer hep birlikte, iktidarı ve muhalefetiyle sokaktaki her vatandaşıyla bir ve beraber olursak terör belasının üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle. Yurt dışı odakların destekleriyle bu terör devam ediyor. Yani yurt dışındaki kaynaklardan desteklerini alıyorlar. Bunların da farkındayız. Bunları milletimiz de biliyor."

- Gaziantep'teki terör saldırısı

Bakan Kaya, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde düzenlenen ve 55 kişinin öldüğü terör saldırısıyla herkesin yüreğine büyük bir acı düştüğünü dile getirdi.

Gaziantep'te ailelerin acılarını paylaştığını anlatan Kaya, olay anından itibaren tüm ailelerin devlet, hükümet ve bakanlık olarak yanlarında olduklarını vurguladı.

Ailelere psikolojik destek sağlandığını aktaran Kaya, "Bakanlığımızın ekipleri bu konudaki tedavi süreçlerini takip ediyor. İnşallah bu acıların hep birlikte üstesinden geleceğiz. Bizim birliğimize, beraberliğimize ve milletçe bütünlüğümüze yapılmış bir saldırı. Aileler de bunun farkında. Birlik içerisinde bu süreçleri atlatacağız. Hep birlikte tüm bunlara rağmen Gaziantep'ten dünyaya kardeşlik mesajlarını vereceğiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :