Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

"Kuruluşlarımızda çocukların ihmal ve istismardan korunması yönünde gerekli her türlü önlemler alınmaktadır"

TBMM (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığa bağlı kuruluşlarda, çocukların ihmal ve istismardan korunması yönünde gerekli her türlü önlemlerin alındığını bildirdi.

Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Ankara Sincan Yetiştirme Yurdunda 2010-2015 yılları arasında 3 defa genel denetim, 17 defa inceleme, araştırma, ön inceleme, soruşturma ve değerlendirme yapılarak buna ilişkin raporlar düzenlendiğini ifade etti.

Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların Başkanlıkça belirlenen süre ve aralıklarla genel denetimlerinin yapıldığını; ayrıca alınan ihbar ve şikayetler doğrultusunda araştırma ve soruşturma yapılarak, düzenlenen raporların gereği yapılmak üzere ilgili birimlere intikal ettirildiğini aktaran Kaya, kuruluşların, Bakanlık Denetim Hizmetleri Başkanlığı'nın yaptığı rutin denetimlerin yanı sıra Bakanlık yetkilileri ile Valilikler ve İl Müdürlükleri tarafından da denetlendiğini belirtti. Kaya, şu bilgileri verdi:

"Kuruluşlarımızda çocukların ihmal ve istismardan korunması yönünde gerekli her türlü önlemler alınmaktadır. Kuruluşlardaki hizmet kalitesinin arttırılması ve standartlarının geliştirilmesini sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası uygulamalar incelenerek Ebeveyn Bakımından Yoksun Çocuklar İçin Ulusal Bakım Standartları oluşturulmuştur. Ayrıca söz konusu standartlar kapsamında belirlenmiş kalite göstergeleri doğrultusunda kuruluş yöneticilerinin kendi hizmetlerini değerlendirmelerine yönelik bir araç olan öz değerlendirme sistemi getirilmiştir.

Çocukların yüksek yararı ve çocuk bakım kuruluşlarının hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla İl Müdürlükleri tarafından kuruluşlarda çalışan personele hizmet içi eğitimler verilmektedir. Koruma ve bakım altında bulunan çocuklara karşı suç işleyenler hakkında TCK ve Sosyal Hizmetler Kanunu hükümleri uyarınca işlem yapılmaktadır.

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde görev yapan avukatlar da davalara müdahil olarak çocukların haklarını korumaktadırlar."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :