Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Balıkesir'de

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Balıkesir'de

İslam, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti

BALIKESİR (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaretlerde bulundu.

Uğur'u makamında ziyaret eden İslam, Balıkesir'in artık emin ellerde olduğunu belirterek, bu il için bundan sonra her şeyin daha iyiye gideceğini söyledi.

Sorunların çözümünün biraz zaman alacağını ancak sonunun iyi olacağını dile getiren İslam, "Balıkesir, Marmara ve Ege'nin incisi olmaya devam edecek, inşallah birincisi olacak" dedi.

Balıkesir'in çok geniş bir il olduğunu dile getiren Uğur ise tarım, hayvancılık, termal, maden, turizm yönlerinden önemli bir potansiyeli bulunduğunu anlattı.

İlin, kış aylarında 1 milyon 200 bin civarında olan nüfusunun yaz mevsiminde 3 milyona ulaştığını aktaran Uğur, "Avşa Adası'nın kış aylarında 2 bin 500 olan nüfusu, yazın 90 bine çıkıyor. Yaz aylarında Ege ve Marmara sahilleri oldukça kalabalık oluyor" ifadesini kullandı.

Belediye olarak çevre konusuna çok önem verdiklerini vurgulayan Uğur, "Kırsalda 900 mahallemiz var. Bunların hepsinin atık sorunu bulunuyor. Bandırma, Edremit ve Ayvalık'ın bile arıtması yok, denizlere deşarj ediyorlar. İstiyoruz ki Balıkesir temiz olsun. Bunun gayretini veriyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Uğur, İslam'a Yağcıbedir halısı hediye etti.

Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni de Vali Ahmet Turhan ile ziyaret eden İslam, merkez sakinleriyle sohbet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı