Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam:

"İslam alemi için sıkıntılı geçmiş ramazanı idrak ettik. Bayrama doğru bu sıkıntıların hafiflemesini umut ediyoruz"

BALIKESİR (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İslam aleminde ramazan ayında yaşanan sıkıntıların bayrama doğru hafiflemesini umut ettiğini belirterek, "Gazze'deki, Türkiye'nin liderlik ettiği barış görüşmelerinin inşallah hayırlı neticelere varmasını umut ediyoruz. Bu olursa bizim için çifte bayram olacak" dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret eden İslam, ailesinin köklerinin bu kente dayandığını ve buraya sık sık geldiğini söyledi.

 

Son yıllarda Balıkesir'in elde ettiği ivme, güzel ve planlı gelişmesinden son derece memnun olduklarını dile getiren İslam, "Sanayinin Balıkesir'e kayacağı görülüyor. Bu çok iyi fırsat, iyi planlanması lazım şehrin. İyi planlamayla yapılırsa hem turizm hem tarım ve hem de sanayi şehri olma imkanı var. Balıkesir bunu yakalayacaktır" ifadesini kullandı.

İlin, tarım ve turizm bakımından zaten çok iyi yerde bulunduğunu vurgulayan İslam, sanayi yönünden de planlı ve düzenli gelişmeyle kapasitesini onlarca kat artırabileceğini anlattı.

İslam, Balıkesir'de bugüne kadar görmediği bir ramazan coşkusuyla karşılaştığını belirtti. Bundan dolayı ilin yöneticilerine teşekkür eden İslam, "Gerçekten ramazana uygun, ahenkli, şenlikli, birlikte paylaşılan günler geçirilmiş. Ben de bunların bir kısmına şahit oldum. İnşallah bu güzel şehrimizin huzurunun, bereketinin, birliğinin, coşkusunun bundan sonra da devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını anımsatan İslam, "İslam alemi için sıkıntılı geçmiş ramazanı idrak ettik. Bayrama doğru bu sıkıntıların hafiflemesini umut ediyoruz. Gazze'deki, Türkiye'nin liderlik ettiği barış görüşmelerinin inşallah hayırlı neticelere varmasını umut ediyoruz. Bu olursa bizim için çifte bayram olacak" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Sanayi yatırımları için en uygun yer; Balıkesir"

Turhan ise Gazze, Irak ve Suriye'de çekilen sıkıntı ve zulümlerin, Türk milletini derinden üzdüğünü dile getirdi. Bu coğrafyada yaşananlara karşı Türk devleti ve milletinin maddi ve manevi elinden geleni yaptığını söyleyen Turhan, Türkiye'nin güçlenmesi ve kalkınmasının, dünyada adalet dengesinin doğru oluşmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Balıkesir'in kalkınma ve gelişme bakımından 2023 vizyonunda lokomotif bir il olacağına inandığına dikkati çeken Turhan, şöyle konuştu:

"Bugün 650 milyon dolarlarda olan ihracatımızın gelecek yıllarda 8-9 milyar dolarlara çıkacağını hedefliyoruz. Sanayi yatırımları için en uygun yer; Balıkesir. Otobanları, hızlı tren, havaalanı ve limanlarıyla dünyada yatırım için en uygun yerlerden biri olacak. Yabancı sermaye gelmeye başladı. Sanayiyi doğru yere konuşlandırırsak tarım, hayvancılık ve turizmle Balıkesir, hepsinin bir arada olduğu örnek bir il teşkil edecek."

Daha sonra Turhan, İslam'a Yağcıbedir halısı ile Gönen iğne oyasıyla yapılmış el işi ürünlerden hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı