Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Atabek:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Atabek:

"Devletimizin kudretinin en büyük göstergesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada komşularımız adeta ateş çemberi içerisindeyken güzel ülkemizin bir huzur adası oluşudur"

HATAY (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, komşu ülkeler adeta ateş çemberindeyken, Türkiye'nin "huzur adası" konumunda bulunmasını, devletin kudretinin en büyük göstergesi olarak nitelendirdi.

Atabek, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve yardım kuruluşu Katar Raf işbirliğiyle Suriye'deki iç savaşta ailelerini kaybeden çocuklar için "Minik Kalpler Çocuk Yaşam Merkezi"nin temel atma törenine katıldı.

Atabek, burada yaptığı konuşmada, Suriye ve savaşın olduğu benzer ülkelerde çocuklara, kadınlara, Müslüman alemine yapılan zalimce düşmanlıkları kınayarak, zalimlerin er ya da geç hak ettikleri cezayı çekeceklerini belirtti.

Atabek, "Zulüm ve savaş karşısında bu gariban, acı çekmiş millete ev sahipliği ve kardeşliği yapan, hanesini, gönlünü açan, Katar'dan gelen kıymetli misafirlerimize bir anne, bir Müslüman olarak şükranlarımı bildiriyorum. Bugün burada Suriyeli 

kardeşlerimizin yerinde biz de olabilirdik. Devletimizin kudretinin en büyük göstergesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada komşularımız adeta ateş çemberi içerisindeyken güzel ülkemizin bir huzur adası oluşudur" diye konuştu.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da kendileri için yetimin dili, dini ve ırkı olmadığını, herkesin sorumluluğunu hissettiklerini bildirdi.

Dünyada 400 milyon yetim bulunduğunu belirten Yıldırım, yetimler için yapılan kompleksin dünyaya örnek olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, 95 dönüme inşa edilecek merkezin temeli atıldı. Bin 500 yetimin barınacağı merkez, 2016 başlarında hizmete girecek.

Törene, Reyhanlı Kaymakam Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı