Aile şirketlerini yönetimi anlatıldı

Aile şirketlerini yönetimi anlatıldı

Mevlâna Kalkınma Ajansı ve Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Aile Şirketlerinde Yönetim ve Kurumsallaşma Paneli” gerçekleştirildi.

 Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ moderatörlüğünde gerçekleşen panele Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, TKYD (Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği) Başkanı Ali Aydın Pandır, KARDE A.Ş. Yönetim Danışmanlığı Koordinatörü Dr. Murat Küçükbezirci ve Thales Bilişim Genel Müdürü Sedat Bal de panelist olarak katıldı.

Aile şirketlerinin etkin yönetimi, karşılaşılan zorluklar, aile şirketlerinin değişme uyum sağlaması, kurumsal yönetim, şirketler için aile anayasası, yönetimdeki aile bireyleri arasında iletişim ve finansal planlama gibi konuların değerlendirildiği panele konuşmacı olarak katılan TAİDER Başkanı Aydın Öğücü, aile şirketlerinin kurumsallaşma ve nesilden nesile devir sürecinde yaşanan temel sorunlara değindi. Ailenin kurumsallaşması ile işletmenin kurumsallaşma ihtiyaç ve dinamiklerini birbirinden ayrı değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Öğücü “Ailenin kurumsallaşmasından bahsederken aile kültür ve değerleri, aile konseyi, aile anayasası, haleflik, hissedarlık politikası gibi kavramlar karşımıza çıkıyor. İşletmenin kurumsallaşmasında ise kurumun yapısı ve süreçlerin tanımlanması, yetki, sorumluluk ve rollerin belirlenmesi, hesap soranla hesap verenin ayrıştırılması, standart uygulamaların ve denetim mekanizmasının oluşturulması vardır. Sürdürülebilirlik ise ancak ailenin ve işin birlikte kurumsallaşması ile mümkündür. Özellikle nesil geçişlerinde kurumsallaşma, sürdürülebilirlik için vazgeçilmezdir. Araştırmalar göstermektedir ki, sürdürülebilirlik yönünde etkili adımlar atan şirketler aynı zamanda daha hızlı büyümeyi de sağlayabilmektedir” dedi.

İYİ BİR AİLE YASASI ŞİRKETİN ÖMRÜNÜ UZATIYOR

Türkiye’de büyüklükleri ve gelişim evreleri birbirinden farklı binlerce aile işletmesi bulunduğunu, dolayısıyla şirketlerin her birinin kurumsallaşma yolunda birbirinden farklı sorunlarla karşılaştığını söyleyen Öğücü, aile içi çıkar, inanç, değer ve ilişkilerin işe yansıması, değişime kapalı kültür anlayışı, aileden olmayan çalışanlara güvenilmemesi gibi noktaların kurumsallaşmayı zorlaştıran unsurlar arasında olduğunu aktardı.  Türk şirketlerinin hem daha kurumsal hem de sürdürülebilir olabilmek için son dönemde “aile anayasasını” gündeme almaya başladığını da belirten Öğücü “Aile anayasası, aile şirketlerinde karşılaşılan sorunları çözmekte yararlı bir hukuki enstrüman. İyi bir aile anayasası şirketin devamlılığını sağlama ve aileyi bir arada tutabilme adına büyük önem taşıyor. Ancak ana mesele anayasayı oluşturmak değil, aktif bir biçimde uygulayabilmek” diye konuştu.