Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi'nin kapanış toplantısı yarın düzenlenecek

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi"nin kapanış toplantısı yarın düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği ile ortak yürütülen "Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi"nin, şiddetle mücadelede en geniş kapsamlı çalışmalardan biri olduğu belirtildi.

Açıklamada, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında 26 ilde hizmet sunanlara yönelik kapasite geliştirme eğitimleri verilmesi, kadına yönelik şiddetle mücadele il eylem planlarının hazırlanması, kurumsal ve kurumlar arası iş akışlarının düzenlenmesi, mesleki ve idari formlarda standardizasyon çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına, kadına karşı şiddetle mücadeleye yönelik eğitim verildiği de kaydedilen açıklamada, projenin yarın gerçekleştirilecek kapanış toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılacağı bildirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :