Aile eğitim programında Konya pilot il

Aile eğitim programında Konya pilot il

Meram Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Aile Eğitim Programı “Eğitici Eğitim Semineri” başladı. Ailelere eğitim verecek eğiticilerin eğitimi 4 gün sürecek

Anemon Otel’de düzenlenen Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitim Seminerlerinin açılış programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Dündar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, muhtarlar ve eğiticiler katıldı. Aile eğitimleri konusunda yeni bir döneme girildiğini belirten İl Müdürü Botsalı, “Ailelere yönelik Aile Eğitim Programı’nın uygulanması için Konya ili pilot seçilmiştir. İlk olarak Meram Belediyesi sınırları içerisinde uygulanacak eğitimler daha sonra Konya’nın diğer ilçeleri ve köylerinde verilecektir” dedi. Toplumun temel taşı olan aile müessesinin önemine işaret eden Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı da, “Aileye yönelik olarak programlar, seminerler, ana baba okulları düzenledik. Aile içi huzursuzlukların giderilmesi, huzursuzluktan etkilenen ailelerin yeniden yapılandırılması ve ailelere rehabilitasyon programlarının uygulanması günümüzün en büyük ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Son olarak 5’incisini düzenlediğimiz Ana Baba Okulları’nda yaklaşık 10 bin ailemizi eğittik. Bununla birlikte Belediyemiz bünyesinde yaklaşık 1 yıl önce açtığımız Psikolojik Destek ve Aile Danışma Merkezimiz ile sosyal belediyecilik alanında örnek bir çalışmaya daha imza atmış olduk” diye konuştu.

MERAM BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Toplumun temelini oluşturan ailenin eğitiminin önemine dikkat çeken Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da, “Aile Eğitim Programı, çağdaş bir bireyin kazanması gereken yetkinlikleri içermektedir. Bu sebeple her bir modülü her bir bireyin alması önemlidir. Bu çalışmamıza vermiş oldukları destekten dolayı Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Aile toplumun temeli. Bu temelin sağlam olması toplumların ve milletlerin geleceği için de büyük önem arz ediyor. Aile kurumuyla ilgili 3 aşamanın var olduğunu görüyoruz. Biz de bakanlık olarak bu aşamalara göre projeler geliştiriyoruz. Bu aşamalar aile kurumu kurulurken, devam ederken ve sonlandırılırken verilecek eğitimleri kapsamaktadır. Bu eğitim programı, ülkemizdeki en kapsamlı eğitim programlarından biridir. Yapılan bir araştırmada aile içi problem yaşayan eşlerin yüzde 62’si hiç kimseden destek almadıklarını beyan etmişlerdir. Bu tür eğitim programları yaygınlaştıkça aile içi problemlerin çözümü noktasında önemli bir aşama kaydedilecektir. Aile Eğitim Programı’nın geniş toplum kesimlerine ulaşması ve yaşam kalitemizi artırması, hazırlık sürecinde olduğu gibi uygulama sürecinde de alanında yetişmiş; ailenin önemine, değerine inanan eğitimcilerin ve uzmanların gayretiyle mümkündür. Programın hazırlık ve uygulama sürecinde rol alan akademisyen, uzman ve eğitimcilerimize yürekten teşekkür ediyor, hayırlı neticeler temennisiyle katılımcılara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler