AİHM'deki Perinçek davası

AİHM'deki Perinçek davası

Ankara'da bir grup, İP Genel Başkanı Perinçek'e destek için İsviçre Büyükelçiliği önünde eylem yaptı

ANKARA (AA) - 1915 Ermeni iddialarına ilişkin açıklamaları nedeniyle ceza alan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) temyiz duruşması bugün yapılan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e destek vermek isteyen bir grup, İsviçre Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. 

AİHM Büyük Dairesi, Perinçek'in, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki açıklamaları nedeniyle ceza alması üzerine verilen ihlal kararıyla ilgili İsviçre'nin temyiz başvurusunu görüşmeye başladı.

Bu durumu protesto eden ve Ermeni soykırımı iddialarının da doğru olmadığını söyleyen bir grup İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği yakınındaki Kuğulu Park'ın önünde toplandı.  

 Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Erdoğan Karakuş, grup adına yaptığı açıklamada, AİHM'de görülecek davaya destek için bir araya geldiklerini söyledi.

Karakuş, yabancı devlet adamı ve bilim insanlarının da olduğu pek çok kişinin 1915 olaylarının soykırım olmadığını ve yaşananlardan Ermenilerin sorumluluğu bulunduğunu resmen açıkladığını ifade eden Karakuş, Türk milletinin soykırım yapmadığını, vatanını savunduğunu söyledi. 

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının, "emperyalist bir yalan" olduğunu belirten Karakuş, "Tarihi gerçekleri uluslararası yasaları ve Türk milletinin karakterini dikkate alarak soykırım iddialarını reddediyor, İsviçre ve soykırım iddialarını tanıyan diğer ülkeleri, ülkeler ve halklar arasında düşmanlık tohumları ekmemeye, kendi halklarını yalanlarla kandırmamaya ve insan haklarını çiğnememeye davet ediyoruz" dedi.

Daha sonra 10 kişilik grupla büyükelçilik binası önüne geçen Karakuş, burada da aynı açıklamayı yaptı.

Gruba, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de destek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı