AID Bursa Şubesi açıldı

AID Bursa Şubesi açıldı

AID Başkanı Dr. Yurtseven:- "Bugün Suriye'de, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana karşılaşılmış en büyük ampute kol ve bacak yaralanması kriziyle karşı karşıyayız"

BURSA (AA) - Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Başkanı Dr. Mevlit Yurtseven, "Bugün Suriye'de, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana karşılaşılmış en büyük ampute kol ve bacak yaralanması kriziyle karşı karşıyayız." dedi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen derneğin Bursa şubesinin açılış töreninde konuşan Yurtseven, bugünün dünyasının çok güzel olmadığını, sağlık açısından birtakım sorunların yaşandığını söyledi.

Dünya nüfusunun yarısının temiz su bulmadığına işaret eden Yurtseven, "Afrika'da insanlar açlık sınırının altında yaşıyor. Bir kısmı ise tokluk sınırının üzerinde yaşıyor. Bu kadar gelişmişlik ve ilerlemişlik maalesef sorunlara çözüm bulmuyor." diye konuştu.

Yurtseven, Suriye'deki savaş ortamına değinerek İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra o bölgede yaşananların en büyük yıkımlardan ve krizlerden biri olduğunu vurguladı.

Dr. Yurtseven, şunları kaydetti:

"Artık tekrar iflah olmayacak bir coğrafya. Bugün Suriye'de, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana karşılaşılmış en büyük ampute kol ve bacak yaralanması kriziyle karşı karşıyayız. Çocuklar, kadınlar ve gençlerin orada kendilerine yeni bir gelecek kurmaları artık mümkün değil. Bozulmuş ve yıkılmış olan onurlarını tamir etmemiz mümkün değil. Savaşın en büyük mağduru kadın ve çocuklar."

Konuşmaların ardından Yurtseven ve katılımcılar şubenin açılış kurdelesini kesti.

Programa, AID Genel Sekteri Dr. Mustafa Yılmaz ve İl Sağlık Müdürü Özcan Akın da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :