AİBÜ'den sporseverlere futbol tesisleri müjdesi

AİBÜ'den sporseverlere futbol tesisleri müjdesi

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Alişarlı:"Gölköy yerleşkesinde 15 bin kişilik stadyum, sporcu hastanesi ve açık futbol sahaları yapılacak 76 dönümlük araziyi belirledik"- "Süper Lig, 1. Lig ve amatör liglerdeki takımlara kamp imkanı sunma fırsatı yakalayacağız"- "

BOLU (AA) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, futbol camiasına hizmet verecek alan kazandırmak istediklerini belirterek, "Gölköy yerleşkesinde 15 bin kişilik stadyum, sporcu hastanesi ve açık futbol sahaları yapılacak 76 dönümlük araziyi belirledik." dedi.

Rektör Alişarlı, rektörlük binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu'nun spor kenti haline gelebilmesi adına üzerilerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını belirtti.

Üniversite olarak önemli bir proje hazırladıklarını anlatan Alişarlı, Gölköy yerleşkesi sınırları içerisinde 15 bin kişilik stadyum, sporcu hastanesi ve açık futbol sahaları yapılacak 76 dönümlük araziyi belirlediklerini bildirdi.


- "Geniş bir futbol tesisleri alanı düşünüyoruz"


Mustafa Alişarlı, Gölköy Gölü yanındaki ormanlık alanda hiç ağaç kesilmeyecek şekilde 50 dönümlük düzlük alan ile 2 parça halinde 8’er dönümlük yer ve sporcu hastanesi yapabilecek 10 dönümlük alan olduğunu aktardı.

Bolu'nun bir stadyuma ihtiyacı olduğunu bildiklerini belirten Alişarlı, "Ama bu tamamen üniversitemizin kompleksi olacak. Çünkü içinde biz sadece stadyum değil kurulması planlanan spor bilimleri fakültesi için de bazı tesisler planlıyoruz. Dekanlığın da içerisinde yer aldığı bir kompleks düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Alişarlı, "4 açık futbol sahası ve konaklama yeri de düşünüyoruz. AİBÜ'ye, tamamen futbol camiasına hizmet verecek bir alan kazandırmak istiyoruz." diyerek, şöyle konuştu:

"İstanbul ve Ankara'ya 2'şer saatlik bir uzaklıkta bulunuyor. Kara yoluyla ulaşım oldukça kolay. Stadyumu yaptığımız takdirde Süper Lig, 1. Lig ve amatör liglerdeki takımlara kamp imkanı sunma fırsatı yakalayacağız. Stadyum ve açık futbol sahalarının yanı sıra sporcu hastalıklarının tedavisini de karşılayabilecek tesis yapmayı planlıyoruz. Kamp yeri ile ilgili imkan sunacağız. Bizim planımız tek başına bir şehir stadı değil. Geniş bir futbol tesisleri alanı düşünüyoruz."


- "8 ay kamp hizmetini verebiliriz"


Seyirci kapasitesinin 15 bin kişi olmasını planladıkları stadyumun maliyetinin yaklaşık 40 milyon lira olacağını da aktaran Mustafa Alişarlı, bu bütçeyi Boluspor, belediye ve bu işle ilgilenen kurumların desteği ile rahat şekilde karşılayacaklarını dile getirdi.

Alişarlı, futbol takımlarının bölgedeki kamp tesislerini gezip, yapacakları stadyum ve açık futbol sahaları için incelemeler yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bundan bir hafta önce Topuk Yaylası'nda Fenerbahçe'nin tesislerini yerinde gördüm. Burada kar 20 santimetre civarında iken orada 50 santimetre. Çıkışı oldukça zor. Kaldı ki oldukça yüksekte. Muhtemelen sis çok fazla. Aktif kullanılacağı zaman, 2 ay gibi bir şey. Konaklama imkanı da olunca biz Topuk Yaylası'na 10 çekeriz. Buradaki sunacağımız süre en az 8 aydır. Futbol dünyasına 8 ay kamp hizmetini verebiliriz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :