AIBA Dünya Olimpiyat Elemeleri sona erdi

AIBA Dünya Olimpiyat Elemeleri sona erdi

- Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç: "Amacımız, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na mümkün olan en çok sayıda sporcuyla katılabilmek"


ANKARA (AA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası Boks Birliği (AIBA) Dünya Olimpiyat Elemeleri tamamlandı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde dünya genelindeki en önemli kota yarışlarından biri olan organizasyonda milli boksör Selçuk Eker, perşembe günü olimpiyat kotası kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 105 ülkeden 469 sporcunun katıldığı organizasyona 5 sporcu ile katıldıklarını belirterek, Bakü'ye iki kota hedefiyle geldiklerini ancak birini kazanıp diğerini şanssızlıkla kaybettiklerini söyledi.

Eleme müsabakalarına Türkiye'nin 52, 56, 60, 75 ve 91 kilolarda katıldığını hatırlatan başkan Gözgeç, "52 kiloda milli boksörümüz Selçuk Eker çok iyi bir turnuva çıkardı ve Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı. Kendisini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Daha önce 5 olan kota sayımız böylece 6'ya yükseldi." dedi.

Olimpiyatlar öncesinde Venezuela'da son bir kota mücadelesi daha olacağını belirten Gözgeç, "Oraya da kota hedefiyle gidiyoruz. Amacımız, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na mümkün olan en çok sayıda sporcuyla katılabilmek ve ülkemizi orada en iyi şekilde temsil etmek." diye konuştu.

Bakü'deki turnuvada kota almayı başaran Selçuk Eker yarı finalde elenirken, 60 kiloda Volkan Gökçek, 56 kiloda İbrahim Gökçek, 75 kiloda Önder Şipal ile 91 kiloda Seyda Keser ise ilk turda veda etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :