Ahmet Türk’ün 'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili sözleri büyük tepki çekti

Ahmet Türk’ün 'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili sözleri büyük tepki çekti

Terörle bağlantılı olduğu gerekçesiyle yerine kayyum atanarak görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk’ün Ahmet Türk’ün 'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili sözleri büyük tepki çekti

Terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle yerine kayyım atanarak görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı HDP'li Ahmet Türk, Barış Pınarı Harekatı'yla gerçek dışı ilgili skandal değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye, Kürtlerle dostane, kardeşçe bir ilişki kurmuş olsaydı bugün Türkiye'nin lehine olurdu" ifadelerini kullanarak adeta terör örgütü PKK’nın gerçek dışı argümanlarını savunan Türk, binlerce insanı acımasızca katleden PKK’ya tek laf etmeyerek ‘meselelerin diyalogla çözülmesi’ gerektiğini savundu.

PKK ağzıyla konuştu

Türk, açıklamasının devamında Türkiye’nin Kürtleri düşman ilan ettiğini ileri sürerek şu skandal ifadeleri kullandı;

"Bu coğrafyada sorumluluk sahibi insanların geleceği esas alan politikalarla demokratik değerler etrafında insanları buluşturacak bir anlayış ile hareket etmesini bekliyorum.Ne kadar kırılmalar olmuşsa da Kürtler ve Türkler arasında kadim bir ilişki var. Geniş bir geçmişi var. Her zaman söylüyorum; Türkiye Kürtlerle dostane, kardeşçe bir ilişki kurmuş olsaydı bugün Türkiye'nin lehine olurdu. Çünkü Kürtlerin yüzü Türkiye'ye dönük. Nüfusunun dörtte biri Kürt olduğu bir bölgede Kürtleri düşman etmenin mantığı nedir? Ne faydası var bu ülkeye?"

Etiketler :