Ahmet Şan: Deplasman yasağı konusunu yeniden ele alacağız

Ahmet Şan: Deplasman yasağı konusunu yeniden ele alacağız

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Antalyaspor ile kendi evin oynadığı müsabakanın ardından yaşanan arbedede omzu kırılan polis memuru Musa Çiloğlu’nu evinde ziyaret etti.

 

Pazar günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan Spor Toto Süper Lig’i müsabakasında Antalyaspor yönetiminin karşılaşmayı izlediği loca önünde görev yapan polis memuru Musa Çiloğlu, maçın ardından yaşanan arbedede omzu kırılmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Başkan  Ahmet Şan, hastanedeki ilk tedavisinin ardından kendisine 45 gün rapor verilen polis memurunu ziyaret etti. Musa Çiloğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, başkan Ahmet Şan’a nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan başkan Ahmet Şan,  Antalyaspor maçı sonrasında yaşananlar nedeniyle deplasman yasağı konusunu önümüzdeki günlerde yönetim kurulu tarafından gözden geçirileceğini ve olay çıkma ihtimali öngörülen karşılaşmalar için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

Başkan  Ahmet Şan “Yeşil sahalarda yaşananların ülke gündeminin ön sıralarında yer almaması gerekiyor. Ama memleket bu kadar zor bir dönemden geçerken maalesef her hafta değişik sebepler nedeniyle yine futbol odaklı sorunlar birinci gündem maddesi halini alıyor. Futbolun dışında yer alan bir takım erkler olayın içine dahil edilmek isteniyor ve konu tamamen mecrasından uzaklaşıyor. Oysa tamamıyla futbol adamları ve onların icraatları konuşulsa, tartışılsa bir takım olayların önüne geçmek çok daha kolay olabilir. Geriye dönüp baktığımızda emniyet güçleri maalesef kulüpler arasında yaşanan husumetler nedeniyle asli görevleri yerine bambaşka görevleri icra etmek zorunda kalıyorlar. Geçtiğimiz hafta sonunda Antalyaspor yöneticilerinin bulunduğu locanın önünde görevini yapmakta olan polis memurumuz buradaki arbede yüzünden ciddi şekilde yaralandı. Bunların olmaması lazım. Atiker Konyaspor yönetimi olarak bizler maç öncesinde kolay olanı değil zor olanı yaptık ve deplasman yasağı getirilmemesi için görüş bildirdik. Fakat olayın sonuçlarına baktığımızda iyi niyetimizin nelere mal olduğunu bir kez daha gördük. Bu olaydan ders çıkarmamız lazım. Deplasman yasaklarıyla ilgili ciddi kararlar alacağız. Yine maç sonunda taraftarlarımızla yaşanan olayları emniyetimizle yeniden değerlendireceğiz. Olayın tek sevindirici yanı ise Antalya’dan şehrimize misafir olarak gelen hiçbir kişinin burunları bile kanamadan şehrimizden ayrılmış olmalarıdır” şeklinde konuştu.

Samimi bir havada geçen sohbetin ardından başkan  Ahmet Şan polis memuru Musa Çiloğlu’na kulübün formasını hediye etti.