Ahmet Örken'in hedefi ilk 3

Ahmet Örken'in hedefi ilk 3

Çin Tour of Qinghai Lake’de 4.etapta kürsüye çıkan Torku Şekersporlu Ahmet Örken, genel klasmanda 8. sıraya yükseldi. Örken’in hedefi turu ilk 3’te bitirmek…

 

Türkiye'nin tek kıta bisiklet takımı Torku Şekerspor, Çin’de gerçekleştirilen Mavi Göl Turu'nda da (Tour of Qinghai Lake) başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 2017 sezonu uluslararası programı ve Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan 13 etaplık 16. Tour of Qinghai Lake’in 159 km’lik Çinghay Gölü etabında Torku Şekerspor’dan Ahmet Örken salise farkıyla 1. oldu.

GENEL KLASMANDA 8. SIRADA

4 etabın geride kaldığı tur genel klasman sıralamasında Meridiana takımından İtalyan Mucelli 13h 20' 19'' ile ilk sırada yer alırken Beyaz Rus bisikletçi Bazkhou 11 saniye geride ikinci, Venezuelalı pedal Monsalve 12 saniye geride üçüncü, Ahmet Örken ise liderin 2 dakika 6 saniye gerisinde 8. sıraya yer alıyor. Turda 5. etapta 185 km’lik Gangcha etabı koşulacak.

BAŞARI ARTARAK DEVAM EDECEK

Torku Şekerspor Antrenörü Branco Filip yaptığı açıklamada, önümüzdeki 9 yarışta da başarının artarak devam edeceğine inandığını söyledi. 4 Ahmet Örken ise yaptığı açıklamada, hiçbir başarının tesadüf olamayacağını belirtti. Çok çalıştıklarını, çalışmalarının karşılığını da almaya başladıklarını ifade eden Örken , “Turun en zorlu etabını kazandığım için çok mutluyum.  Başta, bize desteklerini hiç esirgemeyen bisiklet sporunun büyük destekçisi Başkanımız Recep konuk’a teşekkür ediyorum. Şu anda iyi bir hava yakaladık, bu havayı turun sonuna kadar koruyabilirsek buradan takım halinde de ilk üç de gideriz. Buna inanıyorum” dedi.