Ahmet Ertegün'ün ölümünün 10. yılı

Ahmet Ertegün'ün ölümünün 10. yılı

Üsküdar Belediyesi, dünyaca ünlü müzik adamı Ertegün'ü ölümünün yıl dönümünde düzenlediği saygı konseriyle andı

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesi, müzik dünyasının önemli ismi Ahmet Ertegün’ün ölümünün 10. yılı anısına saygı konseri düzenledi.

Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, hayatı boyunca birçok müzisyenin kariyerine şekil veren Ahmet Ertegün'ü anma konserinde saksafon sanatçısı İlhan Erşahin ve grubu Istanbul Sessions’ın yanı sıra genç yetenek Hakan Başar müzikseverlerle bir araya geldi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açılış konuşmasında, Üsküdar’ın bir sanat şehri olduğunu, Ahmet Ertegün’ün de Üsküdar’ın en önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti.

Türkmen, "Ertegün, müzik dünyasına kazandırdığı sayısız değerlerin yanı sıra Üsküdarlı kimliği ile bütün dünyaya da 'Üsküdar’a gideriken' şarkısını sevdiren çok önemli bir isim. Bu gece kendisini ölümünün 10. yılı sebebiyle anıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz.” dedi.

Gecede aynı zamanda İzzet Öz’ün hazırladığı, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Eric Clapton, Aretha Franklin, Ray Charles gibi isimleri müzik dünyasına kazandıran Ahmet Ertegün’ün hayatını anlatan belgesel gösterildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :