Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi

Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi

KTO Başkanı Öztürk:

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi ile ilgili, "Toroslar'dan çıkarak bütün Türkiye'nin kabul ettiği bir isim olarak başbakanlık koltuğuna oturacak olması hem Konya olarak bize hem de tüm milletimize ayrı bir gurur vermiştir" dedi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun aday gösterilmesini beklentileri doğrultusunda büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Davutoğlu'nun Konyalı olması dolayısıyla büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Öztürk, cumhuriyet tarihinde Konyalı ilk başbakana sahip olunacağına işaret etti.

Davutoğlu'nun başbakanlığının sadece Konya için değil, tüm Türkiye için önemli olduğunu ifade eden Öztürk, "Toroslar'dan çıkarak bütün Türkiye'nin kabul ettiği bir isim olarak başbakanlık koltuğuna oturacak olması hem Konya olarak bize hem de tüm milletimize ayrı bir gurur vermiştir. Toroslar'dan çıkıp başbakanlığa gelebiliniyorsa ülkemizin geleceği parlaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin zor süreçten geçtiği bir dönemde, Davutoğlu'nun başbakan adayı gösterilmesinin, ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Yeni Türkiye'nin inşasında Sayın Davutoğlu zorlu bir göreve soyunmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi bu görevi de en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyoruz. Dışişleri Bakanlığı döneminde tecrübesi, yönetim becerisi ve dinamizmi ile güçlü iktidar dönemini başarıyla devam ettirecektir. Davutoğlu'nun başbakanlığı Türkiye'nin bölgesinde lider ülke olma misyonuna da büyük destek sağlayacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı