“Ahmet Dalkıran Resim Sergisi” açıldı

“Ahmet Dalkıran Resim Sergisi” açıldı

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) Sanat Galerisi ev sahipliğinde; Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Dalkıran’ın Kişisel Resim Sergisi açıldı

MEDAŞ Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergiye; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Funda Toprak,

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Genel Sekreter İbrahim Halıcı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Türktaş,  MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş,  Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran, dekanlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

ahmet-dalkiran-resim-sergisi-(1).jpg

 Serginin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, “Evet belki yüzlerce sergiye katıldım. Bugün açtığım 12. kişisel sergi olacak. Çünkü kişisel sergiler uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkan bir çalışmadır. Dolayısıyla çok zor bir sürecin ürünleridir. Sergimde 60 eser bulunmakta ve Konya’da ilk defa sergileniyor. Yüzde sekseni yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde yapılmış eserlerdir. Birilerinin bunu yapması lazım.  Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri olarak  bize çok büyük bir iş düşüyor.

ahmet-dalkiran-resim-sergisi-(7).jpg

Bu yıl fakültem adına ilk sergiyi açıp örnek olmak istedim. Bundan sonra da diğer arkadaşlarımızla sergilerimiz devam edecek. MEDAŞ Sanat Galerisi Türkiye’nin en güzel en özel sanat galerilerinden birisidir. Gerçekten uluslararası düzeyde diyebilirim. Sergime ilk kez gelenler için anlatayım. Tabii ilk önce Anadolu esintileriyle başladım. Yaşadığım yer, coğrafya geçmişten getirdiğim kültür buydu. Ben de oradan eğitimle beraber yola çıktım. Hayatıma felsefe kavramı girdi ve kültürü daha iyi yorumladım. Galerime ilgi duyup buraya gelen ve sergime yardım eden öğrencilerime ve asistanlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

ahmet-dalkiran-resim-sergisi-(5).jpg

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bugün gerçekten sanata doyduk, doyuyoruz. Kampüsümüzde saat 16.30’da Kısa-Ca Film Festivalinin açılışını yaptık. Yaklaşık 3 bin kısa film yarışmaya başvurdu. Değerlendirme sonucu 46 film finale kaldı. Ve Kısa-Ca programımızda çok değerli sanatçılarımız yer alıyor.  Selçuk Üniversitesi bu dönemde bir kabuk değiştiriyor. İnşallah geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek. Ülkenin vizyonunu proje atacak çalışmaların içerisindeyiz. Bu konuda başta şehrimizin Valisi olmak üzere tüm mülki yakınlarıyla çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu da hem ülkemiz hem de şehrimiz adına fayda olarak dönecektir. Tabii bu saatte sanat aşkıyla burada bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ahmet-dalkiran-resim-sergisi-(4).jpg

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle sergi ziyarete açıldı.

“Ahmet Dalkıran Resim Sergisi” 12 Kasım-08 Aralık 2019’a kadar MEDAŞ Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açık olacak.