Ahmet Cenap Kendi’ye doğum günü kutlaması

Ahmet Cenap Kendi’ye doğum günü kutlaması

Gazetemiz yazarı Ahmet Cenap Kendi, 93. yaşına hoş bir sürprizle girdi. 23 Nisan 1923’te dünyaya gelen Kendi’nin gazetemiz tarafından tertip edilen doğum günü kutlamasında yazar dostları da yer aldı

Gazetemiz yazarı, şair ve kültür adamı Ahmet Cenap Kendi için, Memleket Gazetesi’nde doğum günü kutlama programı düzenlendi. Programa Yayın Grubu Başkanımız ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Genel Yayın Yönetmenimiz M. Ali Köseoğlu, Yazı İşleri Müdürümüz Sami Gediz’in yanı sıra, Kendi’nin dostları Seyit Küçükbezirci, İhsan Kayseri, Mustafa Holat, Zeki Oğuz, Salih Sedat Ersöz, Yücel Kemendi, Mustafa Güden, Hasip Celil Kolas, Osman Bozdemir gibi gazeteci, yazar ve kültür adamları katıldı.

ALEMDAR: ŞEYHÜL MUHARRİN OLARAK GÖRÜYORUZ

Programda kısa bir konuşma yapan Yayın Grubu Başkanımız ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Kendi’ye nice sıhhatli seneler diledikten sonra, “Yazılarını keyifle okuduğumuz Ahmet Cenap Kendi abimizin bu güzel gününde yanında olalım istedik. 93 yaşında olmasına rağmen, Konya’nın kültürüne ve gazetecilik mesleğine önemli katkılar sunuyor. Biz onu Konya’mızın yaşayan en yaşlı gazetecisi olması hasebiyle de ‘Şeyhül Muharririn’ olarak görüyoruz. İnşallah nice seneler Konya basın hayatına katkıları devam eder” dedi.

KÜÇÜKBEZİRCİ: İLK KİTABI BENİM DOĞUM YILIMA RASTLAR

Daha sonra söz alan gazetemiz yazarı Seyit Küçükbezirci de, Ahmet Cenap Kendi’nin yaşayan bir tarih olduğunu söyledi. Konya basın tarihinde Kendi’nin özel ve önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Küçükbezirci, “Kendi sadece gazeteci değil aynı zamanda iyi bir şairdir. İlk şiir kitabı da benim doğduğum sene çıkmıştır ve arşivimin nadide bir köşesindedir. Bu programla kendisine vefa gösteren Memleket Gazetesini tebrik ediyorum” diye konuştu. Küçükbezirci, ayrıca Kendi’nin şiirlerinden de örnekler okudu.

KAYSERİ: NİCE SENELER DİLİYORUZ

Gazeteci İhsan Kayseri de, Konya’nın kıymetlerinden biri olduğunu işaret ederek, yaşarken hatırlanılmasının ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar tarafından da ‘Şeyhül Muharririn’ olarak değerlendirilmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Daha sonra dostları da Kendi ile gençlik ve gazetecilik anılarını paylaştılar. Doğum günü pastasının kesilmesi, öğle yemeği ve eski postnişin Mustafa Holat’ın okuduğu Mevlevi Duası ile program sona erdi.  Memleket

img_8343.jpg

img_8345.jpg

img_8352.jpg

img_8360.jpg