Ahmet Akçael: 'Kutlu Doğum'u ben başlattım

Ahmet Akçael: 'Kutlu Doğum'u ben başlattım

Kutlu Doğum Haftası’nın FETÖ terör örgütü tarafından planlı olarak çıkarıldığı söylentilerine Konya İrşad Vakfı’ndan cevap geldi

 

İrşad Dayanışma Vakfı yöneticileri, Yaka Marina’da düzenledi basın toplantısında kutlu doğum haftası etkinliklerinin çıkış noktasını ve önemini anlattı.

Son zamanlarda bir çok kişi tarafından Kutlu Doğum Haftası’nın FETÖ terör örgütü tarafından planlı olarak çıkarıldığı söylentilerine Konya İrşad Vakfı’ndan cevap geldi. İrşad Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan ve Dernek yöneticileri Balikesir eski Milletvekili Ahmet Akçael, Seyit Çatlı, İbrahim Türk, Mustafa Mızrak, Himmet Darıcı ve Muammer Mızrak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İrşad Başkanı Ali Galip Doğan, “Muhterem arkadaşlarım, hayat kitabımız Kur’an’ın en muhteşem örneği Allah’ın Yad-ı Cemiline yemin ederek, latif yolla hitap ederek beyan buyurduğu “Üsve-i Hasene” en güzel örnek olan kainatın Hilkat sebebinin 1446’ıncı doğum yılında ülkemizin her köşesinde Tokat’ta 1967 yılında yakılan çoban ateşi ışık ışık yanmakta ve parlamaktadır.

Bu yılın Kutlu Doğum slogani ‘Mühammed-ül Emin’den Hayata Akseden’ güven toplumu tesisidir. Asr-ı Saadet’i yaşamak iştiyakı bütün mümin gönülleri kaplamıştır” dedi.

ali-galip-dogan--(1).jpg

KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ DEVAM EDECEK

Her yıl Hicri takvime göre Hz. Muhammed (s.a.v.) doğum gününü içtenlik ve mutlulukla kutlayacaklarını dile getiren Ali Galip Doğan, Cuma günü Konya Ticaret Odası’nda düzenlenecek Kadın Kollarının programını açıkladı. Tüm kadınları programa davet eden Doğan şöyle konuştu: “Vakfımızın kültürel etkinliklerinin en önemlisi olan ve tüm ülkemizi baştan başa kuşatan kutlu Doğum münasebetiyle Allh Resül’ü Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyaya teşriflerinin 1446’cı senesinde dernek olarak buluşmamızı gerçekleştirdik.  Vakfımız Kadın kollarımızın hazırlayıp sunacağı Kutlu Doğum programı 28 Nisan Cuma günü saat 13.00’de Konya Ticaret odası Konferans salonunda tüm Konyalı kadın kardeşlerimize sunulacaktır. Programa konuşmacı olarak mesleğinde ve hizmetlerinde kendini ispatlamış, hitabetiyle dinleyenleri etkileyen Selçuklu Vaizesi Hülya Anıl iştirak edecektir”

ahmet-akcael--(2).jpg

“KUTLU DOĞUM’U BEN BAŞLATTIM”

Dernek Başkanı Ali Galip Doğan’ın konuşmalarının ardından söz alan Balikesir eski Milletvekili Ahmet Akçael, 1967 yılında Tokat’ta bu etkinlikleri düzenlemeye başladıklarını söyledi. 50 yıl önce bir derneğin başkanı olduğunu hatırlatan Akçael, “Kutlu Doğum etkinliklerinin tarihimizde de önemli bir yeri vardır. yıllar önce yaptığım araştırmalarda Osmanlı’da bu etkinliklerin yapıldığının izine rastladım. Bende dernek başkanı olarak Tokat İl Müftülüğüne ‘Kutlu Doğum Kutlamaları’nın başlatılması için dilekte bulundum. Müftülük böyle bir programın Diyanet’i kapsamadığını beyan ettiler. Bende dernek olarak Kutlu Doğum kutlamalarını yapmaya başladım. O günden bu yana birçok dernek ve kuruluşlar Kutlu doğum haftalarını güzel bir şekilde kutlamaya devam ediyor. Hain FETÖ terör örgütü bu kutlamaları insanları kandırmak için kullanmış olabilir fakat onların ortaya attığı söylentiler tamamen asılsızdır” şeklinde açıklamalarda bulundu. Servet R. Çolak- Memleket 

irsad-vakfi--(12).jpg