Ahmedinejad sosyal medyada

Ahmedinejad sosyal medyada

İran’da seçimler yaklaşırken eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, internet sitesini aktif hale getirdi, bazı sosyal medya sitelerinde adına sayfa açtı

TAHRAN (AA) - İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kendi ismini taşıyan bir internet sitesini aktif hale getirdi, bazı sosyal medya sitelerinde adına sayfalar açtı.

Ahmedinejad, İran Devrimi'nin yıl dönümü kutlamaları münasebetiyle kendisine ziyarette bulunan bir grup gazeteciyle görüşmesi sırasında cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı ancak daha sonra bir süre kapalı kalan internet sitesini aktif hale getirdi. Ahmedinejad ayrıca bazı sosyal medya sitelerinde de kendi adına sayfalar açtı.

Cumhurbaşkanlığı döneminde sosyal medya sitelerini kullanmayan Ahmedinejad’ın bugün İnstagram ve Google Plus gibi bazı sosyal medya sitelerinde adına sayfalar açması dikkati çekti.

Ahmedinejad'ın yeniden aktif siyasette yer almak istediği iddiaları zaman zaman İran basınına konu oluyor. İran'da milletvekili seçimlerinin 2016'nın ilk aylarında yapılması bekleniyor. 

İran’da 2005-2013 arasında cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen Ahmedinejad'ın dönemi ile ilgili yolsuzluk iddiaları basında sıkça yer alıyor. Ahmedinejad’ın yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, bir yolsuzluk soruşturması ile ilgili yargılanmış, suçlu bulunarak 5 yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı