Ahıskalı öğretmenler, Türkiye'nin kültür elçileri olacak

Ahıskalı öğretmenler, Türkiye'nin kültür elçileri olacak

TÜRKMEK, TİKA ve İTO tarafından yürütülen proje kapsamında, çeşitli ülkelerden liderlik vasıflarına göre seçilerek Türkiye'ye gelen Ahıskalı öğretmenler, burada aldıkları eğitimle kültür elçisi olarak görev yapacak- Ahıskalı öğretmenlerin, bilgisayar, çoc

İSTANBUL (AA) - İSMAİL ÖZDEMİR - Çeşitli ülkelerden liderlik vasıflarına göre seçilerek Türkiye'ye gelen Ahıskalı öğretmenler, burada aldıkları eğitimle kültür elçisi olarak görev yapacak.

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Projesi (TÜRKMEK) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yürütülen projeyle Türkiye'nin tarihi ve milli bağları olan ülkelerle eğiticilerin eğitimi yoluyla ilişkilerin pekiştirilmesi, nitelikli insan gücünün artırılması ve kültürel iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde bilgisayar, çocuk eğitimi, sınıf öğretmenliği konularında alanlarında uzman kişilerden dersler alan Ahıskalı öğretmenler, İstanbul, Bursa ve Edirne'deki tarihi yerleri de gezme imkanı buluyor.

Ahıskalı öğretmenler, aldıkları eğitim sonrasında ülkelerinde Türkiye'nin kültür elçileri olacak.

- "Çalışmalarımıza devam edeceğiz"

TÜRKMEK Koordinatörü Mehmet Sami Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'nin kalkınmasına destek olduğu ülkelerdeki ihtiyaçlara yönelik tespitler doğrultusunda, uluslararası mesleki ve teknik eğitimi kapsadığını söyledi.

Eğitim çerçevesinde sosyal faaliyetler ve kültür geziler de gerçekleştirildiğini aktaran Çelik, şöyle devam etti:

"Çeşitli ülkelerdeki Ahıskalı öğretmenleri bu eğitim için ülkemize getirdik. Öğretmenlere hizmet içi eğitim veriyoruz. Projemizin amacı gönül köprüleri oluşturmak. Ahıskalı öğretmenlerin bulundukları ülkelerde ülkemizin kültür elçileri olarak görev yapmalarını ve ülkelerine faydalı olmalarını sağlamak. Şu ana kadar faaliyetlerimizi daha çok Afrika ülkelerine yönelik yürüttük ve bundan sonra da bu çalışmalarımıza devam edeceğiz."

- "Türkiye'ye olan sevgiyi öğrencilerimize aşılayacağız"

Kırgızistan'da Türkçe öğretmenliği yapan Veysi İzatov da katıldıkları programdan faydalı bilgiler elde ettiklerini, burada öğrendiklerinin iş hayatlarında önemli bir yeri olacağını ifade etti.

İzatov, farklı ülkelerde yaşayan Ahıska Türkleri ile bu program sayesinde tanışma fırsatı da bulduklarını dile getirerek, "Türk milletinin misafirperverliğine bir kez daha şahit olduk. Bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türk milletine canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Biz hem öğrenim, hem de öğretim hayatımız boyunca, Türkiye'ye olan sevgiyi pekiştirmek için çalışıyoruz. Buradan aldığımız feyzi, inşallah ana vatanımızdan ata vatanımıza taşıyacağız, oradaki öğrencilerimize aşılamaya çalışacağız." diye konuştu.

Rüstem Mehtiyev de Çeçenistan'da İngilizce öğretmeni olduğunu belirterek, programın kendileri açısından güzel geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin, Ahıska Türkleri için yaptıkları konusunda güzel şeyler duyduklarını ifade eden Mehtiyev, "Son zamanlarda Ahıska Türkleri, Türkiye'ye taşınıyor. Birçok ülkedeki Ahıskalılar Türkiye'ye geldi, tabii ki bunları unutmuyoruz, sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyoruz." dedi.

Azerbaycan'dan gelen Amirhan Aladdinov da matematik ve bilgisayar öğretmeni olduğunu aktararak, program kapsamında çocuk eğitimi, bilgisayar programları ve sınıf eğitimi gibi konularda önemli bilgiler elde ettiklerini anlattı.

Aladdinov, eğitimlerin Türkiye ile Ahıska Türkleri arasındaki gönül bağını daha da güçlendireceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :