Ahilik Kutlamalarına Konya damga vurdu

Ahilik Kutlamalarına Konya damga vurdu

Yılın Ahisi Bozkırlı Osman Kalay usta ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın elinden aldı

31’nci Ahilik Haftası Kutlamaları kapanış töreni Kırşehir’de yapıldı. Törenlere bu yıl Konya damgasını vururken, 2018 Yılının Ahisi seçilen Bozkırlı tahin üreticisi Osman Kalay ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın elinden aldı. Kırşehir'in Cacabey Meydanı'nda bu yıl 31.'si düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları kapanış töreninde Konya büyük bir başarıya imza attı. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESO) Başkanı Muharrem Karabacak ile TOBB Başkan Yardımcısı Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün de hazır bulunduğu kapanış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptı, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in yanısıra Türkiye genelinden 84 ilin Esnaf Odaları Birlik Başkanları, protokol üyeleri, Kırşehirliler katıldı.

ahilik-kutlamalarina-konya--(2).jpg

PEKCAN; AHİLİĞİN TEMELİ, HİLESİZ İŞ, SAĞLAM MAL VE ÖLÇÜLÜ KAZANÇTIR

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın konuşmasıyla başlayan programda Bakan Pencan yerli üretimin önemine vurgu yaparak, "Yerli üretimimize sahip çıkmak, alın terimize sahip çıkmak, çocuklarımızın zengin geleceğine sahip çıkmaktır. Bunun sonucu olarak Ahiliğin temeli, hilesiz iş, sağlam mal ve ölçülü kazançtır" dedi. Pekcan, tüketicinin korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını da belirterek, "İç piyasada spekülasyon yaparak fiyat artışlarına sebep olan, tüketicimize zarar veren esnafı ve firma sahiplerini cezalandırıyoruz. Tüketicimize zarar verilmesine izin vermiyoruz ve vermeyeceğiz" dedi.

ahilik-kutlamalarina-konya--(3).jpg

OKTAY: AHİLİK, YIKAN DEĞİL YAPANDIR

Daha sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da konuşmasında, "Ahiliği oluşturan ruhu ne kadar güçlü tutarsak, yeni nesillere ne derece güçlü aktarabilirsek, geleceğimize de o derece güvenle bakabiliriz. Böyle bir ekonomik düzende insanı merkeze alan ilkeleriyle Ahilik kültürü çoğu sıkıntının çözüm yolunu bünyesinde barındırmaktadır. Ecdadımızın en güzel şekliyle uyguladığı Ahilik sistemi; yıkan değil yapan, dağıtan değil toparlayan bir kurumdur. Düsturlarını dinimizden alması Ahilik teşkilatını büyük bir kurumsal çatı yapar” dedi.

YILIN AHİSİ ÖDÜLÜN ALDI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi ve sahneye ilk çıkan isim Yılın Ahisi seçilen Konyalı tahin üreticisi Osman Kalay oldu. Kalay ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın elinden aldı.

ahilik-kutlamalarina-konya--(4).jpg

Törenin sonunda Bendevi Palandöken, Abdülkadir Akgül ve Selçuk Öztürk Fuat Oktay'a şed kuşattı.

"KONYA'MIZLA GURUR DUYUYORUZ"

Tören sonrası duygularını dile getiren KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, yılın ahisi seçiminde Konya'nın ilk kez bir yılın ahisi çıkardığına vurgu yaparak, "Konya'mızla ve Konya'mızın esnaf sanatkarlarıyla gurur duyuyoruz. Konya bu yıl, 81 il arasında yılın ahisi seçiminde büyük bir başarıya imza attı. bu önemli başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.