Ahilik Haftası Kutlama Töreni

Ahilik Haftası Kutlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Bugün Türkiye'nin önüne engel üstüne engel çıkartmaya, çevremizi kuşatmaya, bizi boğmaya çalışanlara kalsa 100 yıl önce tarihe gömülmüş bir devlet ve millet olacaktık. Ama işte görüyorsunuz, sene 2016 ve biz dimdik ayaktayız"-

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Türkiye'nin önüne engel üstüne engel çıkartmaya, çevremizi kuşatmaya, bizi boğmaya çalışanlara kalsa, 100 yıl önce tarihe gömülmüş bir devlet ve millet olacaktık. Ama işte görüyorsunuz, sene 2016 ve biz dimdik ayaktayız." dedi.

Erdoğan, Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen kutlama törenindeki konuşmasında, Kırşehir'in, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin bekası için gereken fedakarlığı yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini gösterdiğini belirtti.

"Bu ülke, bin yıldır şehitlerinin gazilerinin hürmetine ayaktadır." diyen Erdoğan, "Şair ne diyor? Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Evet, bu topraklar uğrunda ölmeyi göze alanlar, ölenler olduğu için vatanımız olmayı sürdürüyor." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu coğrafya, ne saldırılar, ne fitne teşebbüsleri, ne tuzaklar gördü; hamdolsun, milletimizin birliği, beraberliği, kararlı duruşu sayesinde hepsinin de üstesinden gelmeyi başardı. Bugün Türkiye'nin önüne engel üstüne engel çıkartmaya, çevremizi kuşatmaya, bizi boğmaya çalışanlara kalsa, 100 yıl önce tarihe gömülmüş bir devlet ve millet olacaktık. Ama işte görüyorsunuz, sene 2016 ve biz dimdik ayaktayız. Küresel krizlere karşı giderek daha dirençli hale gelen ekonomimizle gelişmiş ülkelerin dahi gıpta ile takip ettiği büyük projelerimizle 81 vilayetimizin tamamını kucaklayan yatırımlarımızla içinde bulunduğumuz zor şartlara rağmen taviz vermediğimiz demokrasimizle 'veren el, alan elden hayırlıdır' diyerek dünyadaki tüm mağdur ve mazlumlara yönelik yardımlarımızla ayaktayız. En önemlisi birliğimizle beraberliğimizle uhuvvetimizle 2023 hedeflerine doğru ilerliyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz yok."

- "2023 hedefleri, hayal dahi edilmesi zor bir başarı hikayesi"

Erdoğan, "Türkiye'nin 2023 hedeflerinin, bir asır öncesinin şartları düşünüldüğünde hayal dahi edilmesi zor bir başarı hikayesinin ifadesi olduğuna işaret ederek, bir asır önce Osmanlı’ya "hasta adam" muamelesi yapanların, aradan geçen zaman içinde defalarca hayal kırıklığına uğradıklarını vurguladı.

1. Dünya Savaşı yıllarında, karşıdaki güçlerin batıda Çanakkale'de, kuzeyde Galiçya'da, doğuda Kafkas Cephesi'nde, güneyde Kut'ül Amare'de, Gazze'de aynı anda mücadele eden bir ordunun sonuna kadar dayanabileceğini düşünmediklerini anlatan Erdoğan, savaş bittiğinde Osmanlı'nın tüm cephelerde mücadelesini sürdürdüğünü dile getirdi.

Mütareke şartları gereği Osmanlı ordusunu dağıtanların, bu milletin en zor şartlarda dahi silkinip ayağa kalkabileceğini düşünmediğinin altını çizen Erdoğan, bunun için Anadolu'yu paylaşma planlarının devreye sokulduğunu, batıdan ve güneyden Anadolu içlerine yönelen işgalcilerin hiç ummadıkları şekilde, milletin tabii bir refleksle ortaya çıkan o direnişiyle karşılaştıklarını anlattı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kısa sürede büyüyerek Kurtuluş Savaşımıza dönüşen bu mücadeleyi, razı olabileceğimiz en asgari kazanımla hamdolsun neticelendirdik. Yeni devletimizi kuranların pek çoğunun dahi doğduğu bu topraklar, yeni devletimizin sınırları dışında kaldı. Cumhuriyet kurulduğunda sınırlarımız içindeki her üç kişiden biri, artık elimizde olmayan vatan topraklarından gelen muhacirlerden oluşuyordu.

Anadolu, yüreği sevgi dolu bir anne gibi sinesine sığınan herkese kucak açtı, önlerine yeni bir hayat serdi. Bununla birlikte Kırım'dan Ahıska'ya, Kerkük'ten Rumeli'ye bütün buralara kadar dört bir yanımız, hala yüreğimizde kanayan bir yara olmayı sürdüren hasretlikle çevrilidir. Onun için diyoruz ki, Türkiye, sadece mevcut sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Türkiye, aynı zamanda kendisini bu millete, bu tarihe, bu medeniyete ait hisseden herkesin umudunun adıdır.

Biz, kalbini ve umudunu bize bağlamış kardeşlerimizin sadece geçmişi değil aynı zamanda geleceğiyiz."

- "Bize küçük düşünmek yakışmaz"

Erdoğan, diğer iller gibi Kırşehir’in de gelişmesi, kalkınması, büyümesi, güçlenmesinin bu şehirde yaşayanlarla birlikte herkesin ihtiyacı, arzusu ve beklentisi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıl öncesine göre çok farklı bir Kırşehir'in bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bunun için gençler büyük düşüneceğiz büyük. Bize küçük düşünmek yakışmaz. Büyük projeler, büyük düşünenlerindir. İstanbul'da Marmaray'ın temelini attığımız zaman, bizimle dalga geçiyorlardı. 'Boğazın altından tünel geçecekmiş, metro geçecekmiş.' Biz de diyorduk ki, 'evet geçecek.'

Çünkü bizim dedemiz Fatih, karadan kadırgaları yürüterek İstanbul'u fethetti. Biz de denizin altından metroyu yürüterek evelallah dünyaya mesajımızı vereceğiz. Oldu mu? Oldu. İşte 3 yıl içinde o metrodan 130 milyon insan geçti. Nereden nereye? Şimdi yıl sonunda inşallah Avrasya Tüneli'nin de açılışını yapıyoruz. O da boğazın altından, oradan da otomobiller geçecek. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz.

Şu anda Sayın Başbakan, 'gerçi biz Osmangazi Köprüsü ile ilgili bir tarih açıkladık ama yüklenici firmalar bu işi daha da öne çektiler, şu anda adeta hazır hale geldi. Ramazan öncesi onu açabiliriz ne dersin?' dedi. Ey Rabbim sana sonsuz hamdüsenalar olsun. Bak nerelerden nerelere geldik nasıl uçuyoruz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :